sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Novice Novo mesto

FOTO: Krajani centra okrasili ulice

Piše: KS Center

Čas objave:
03.12.2018 14:12

Minulo soboto so v Krajevni skupnosti Center Novo mesto ponovno pripravili delavnico izdelovanja božično novoletnega okrasja.

Letošnja delavnica je bila že četrta po vrsti, odziv med krajani pa je vsako leto večji. Kot vsa leta do sedaj, je delavnica potekala v prostorih Gostišča na trgu, udeležilo pa se je je preko 60 prebivalcev krajevne skupnosti. Krajani so na delavnici izdelovali adventne venčke za na vrata domov, pa tudi okrasje, ki krasi nekatere dele stranskih ulic krajevne skupnosti.

Delavnica je tudi letos potekala pod vodstvom prof. Andreje Bartol Bele iz Kmetijske šole Grm Novo mesto, vsako leto pa so v veliko pomoč tudi dijaki omenjene šole. Krajevna skupnost Center za krajane zagotovi ves material za izdelavo venčkov in okrasja.

Ideja o delavnici je zrasla na pobudo krajank Krajevne skupnosti Center, ki sta želeli z delavnico spodbuditi krajane k enotnemu okraševanju zalednih ulic krajevne skupnosti, prav tako pa je delavnica tudi priložnost za druženje in povezovanje krajanov v predprazničnem času. Poleg koristno preživetega prostega časa se ob tovrstnih akcijah rodijo številna nova poznanstva v skupnosti.