oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Novice Semič

FOTO: Oktet Konda dvakrat napolnil dvorano

Piše: B.V.

Čas objave:
11.12.2017 10:09

Oktet Konda je v Kulturnem centru Semič pripravil dva koncerta dalmatinskih pesmi. Zaradi razprodanih vstopnic so se odločili, da naredijo še en koncert in tako so dvakrat napolnili dvorano. V goste so povabili vse sosede.

Oktet Konda je nastal na pobudo Slavota Konde, ki je k sodelovanju povabil še svoje tri brate: Jožeta, Tineta in Božota ter svoje prijatelje Franca Jakofčiča, Ivana Pluta, Pavleta Golobiča in Staneta Nemaniča. Pozneje se je sestava okteta nekoliko spremenila. Oktet danes sestavljajo: Božo Konda, Martin Banovec, Bruno Konda, Gašper Banovec, Miha Banovec, Tine Konda, Franc Jakofčič in Slavo Konda. Oktet nastopa ob najrazličnejših priložnostih, kot so srečanja pevskih zborov, dobrodelni in drugi koncerti, na občinskih prireditvah, zapojejo ob osebnih praznikih, najraje pa, kot sami pravijo, za dušo v izbrani družbi in ob kozarčku rujnega.

Repertoar okteta je zelo raznolik in obsega tako slovenske narodne kot umetne pesmi z najrazličnejšo tematiko. Člani okteta so zelo dobri prijatelji, zato jim skupno druženje res veliko pomeni. Najbolje se počutijo takrat, ko se zberejo vsi skupaj in nekaj lepega zapojejo. Velikokrat je namreč tako, da zaradi obveznosti kdo manjka. Kljub starostni razliki vlada med njimi harmonija in spoštovanje, kar predvsem starejši člani sestava neizmerno cenijo. Mlajši pa občudujejo voljo in energijo, ki jo starejši vlagajo v to dejavnost.

Plod skupnega druženja in ustvarjanja ter ljubezni do domače pesmi je tudi njihova prva zgoščenka z dvanajstimi izbranimi deli, ki jih poslušamo danes. Veseli in ponosni so, da je zagledala luč sveta.

Program je povezovala Helena Banovec.

Slavo Konda o koncertu