sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Novice Novo mesto

FOTO: Hostel Situla z delavnicami in večerjami oživlja Glavni trg

Piše: F.J.

Čas objave:
08.04.2019 11:13

Zavod Situla je v zadnjem mesecu dni izvedel prvi dve delavnici z naslovom Poceni potovati.

Predavanji na temo poceni potovanj sta vodila Novomeščan Žiga Anžlovar in Posavec Miro Pilipovič, ustanovitelj in vodja portala Poceni potovati. Poleg delavnice o potovanjih so obiskovalce presenetili mladi kuharji Hostla Situla, ki so pripravili degustacije jedi z vseh svetovnih celin. V prihodnjih mesecih bodo potekale še delavnice ročnih spretnosti in kulinarične delavnice.

To je bil uvod v razširjeno ponudbo, ki jo bo hostel od ponedeljka, 8. aprila naprej, nudil obiskovalcem Glavnega trga. Ekipa treh mladih kuharjev pod vodstvom Novomeščana Mihe Lesa bo namreč vsak dan med ponedeljkom in soboto v večernih urah pripravljala večerje.



Kot je povedal direktor zavoda Situla Franci Judež, ni bilo na prenovljenem Glavnem trgu do sedaj nobene restavracije, ki bi gostom ponujala hrano tudi ob večerih, kar je poleg želje po izboljšanju novomeške kulinarične ponudbe glavni razlog za uvedbo novosti.

Vsak teden bo na voljo pet jedi, ki bodo predstavljale kulinariko vseh celin. Ekipa iz Hostla Situla ima velike načrte tudi s skritim vrtom za hostlom, ki ga bodo uradno odprli v petek, 3. maja. Večerje na vrtu bodo še bolj atraktivne, saj bodo kuharji hrano pripravljali pred gosti.