boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Sv. Gregor

FOTO: Gasilci pri Sv. Gregorju dobili novo vozilo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.07.2015 09:18

Lanski žledolom in posledice po naravni ujemi so še bolj strnili gasilce na Ribniškem, tudi pri Svetem Gregorju. Člani tamkajšnjega društva so bili več februarskih dni v polni pripravljenosti, saj je žled najbolj klestil po območju njihove krajevne skupnosti. Takrat se je pokazalo, da gasilci za učinkovito operativno delo potrebujejo tudi bolj sodobna vozila.

Zato je bila na občnem zboru 2014 podana pobuda o nakupu vozila GV, ki je prilagojeno za delo na hribovskem območju. V poldrugem letu je društvu uspelo iz več virov napraskati okoli 45 tisoč evrov, kolikor je stalo vozilo z nadgradnjo. Pridobitev je prizadevnim gasilcem izročena ob proslavi 115 letnice društva. Predsednik PGD Sveti Gregor Peter Adamič je dejal, da pot do nakupa vozila v obdobju, ko je v občinski blagajni vse manj denarja, ni bila lahka.

Gasilstvo je bilo že od ustanovitve društva steber siceršnjega dogajanja pri Svetem Gregorju. NA to priča tudi ličen gasilki muzej v obnovljenemu domu oziroma prikaz dela v času , ko je društvo raslo.

V društvu, ki je pobrateno za PGD Šmarje pri Jelšah, Dobrova in Kokrica, ima 60 članov , z dejavno mladinsko in pionirsko desetino.

Peter Adamič o nakupu


Peter Adamič o načrtih