boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Laško

FOTO: Festival Pivo in cvetje navdušuje v vseh pogledih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.07.2015 11:11

Sobotni večer je na festivalu Pivo in cvetje že po tradiciji tisti pravi in resnični vrhunec štiridnevnih dogajanj, saj na prost delovni dan v Laško pridejo vsi ljubitelji dobre glasbe, sproščenega vzdušja in željni zabave. Festival ima od letos dalje tudi nov zgodovinski mejnik - prvega zmagovalca v tekmovanju didžejev, to je DJ Robert Kladnik.

Sobotni glasbeni program je bil po odzivih publike navdušujoč. Šank Rock so potrdili, da so kljub nekajletnemu premoru in po lanski ponovni združitvi prav na festivalu Pivo in cvetje, še vedno prvi rockerji domače scene. Kitarski virtuoz StevieSalas, ki sodi med 10 najboljših na svetu, pa je s svojim nastopom publiki pokazal, zakaj ga najuglednejši poznavalci postavljajo med elito in zakaj sodeluje z glasbeniki, kot so Mick Jagger, Rod Stewart, Justin Timberlake in številni drugi.

Alpski kvintet z Otom Pestnerjem je v prepevanje domačih napevov poleg stare in mlade publike, pripravil celo predsednika države Boruta Pahorja, medtem, ko je je Magnifico prepričal, da je ustvarjanje novega albuma Tivoli zanj izjemna motivacija, ki jo je z lahkoto prenesel na navdušene množice.

Oder Club so preplavili španski ritmi, ki so jih v svoje glasbene komade res izvrstno zavili Carlos de Nicaragua, GipsySkaOrquestra, Vanny Jordan s svojo bando in Juanito Makandé, ki so mu na odru pri pripovedovanju zgodb pomagale res odlične, temperamente, do zadnje podrobnosti koreografsko izdelane slovenske plesalke flamenka skupine CoraViento.

Ognjena multimedijska predstava ob spremljavi skupine Stroj Machine in žonglerk z ognjem ter ognjemet, sta Laško odela v mavrične barve, obiskovalci pa od pestrosti dogajanja skorajda niso vedeli, kateri pogled in zorni kot jim bo sprožil večje navdušenje.


Današnji program je v celoti namenjen spoštovanju tradicije in zgodovine Laškega. Jutranji program bo namenjen pripravam na »Ohcet po stari šegi«, ki jo bodo obiskovalci spremljali do prave zaobljube mladoporočencev in podpisa zvestobe v poročno knjigo, v prisotnosti župana Franca Zdolška in matičarke.

Popoldanski del dogajanj ob 18h pa je namenjen tradicionalni paradi Pivo in cvetje, na kateri se v povorki, na konjih, na vozovih ali z drugimi vozili prikažejo zgodovinske razglednice Laškega, tradicije pivovarstva in prijateljstva med regijami.

Dokončna festivalska statistika še ni zaključena, saj je pred festivalom še celodnevno dogajanje. Zaključno poročilo o številu obiskovalcev in nekaterih drugih zanimivih podatkih bodo iz Pivovarne Laško uradno sporočili v ponedeljek, 20. julija. Vsekakor pa se že ve, da je letošnji festival Pivo in cvetje postavil nove rekorde in mejnike. V vseh pogledih!