boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Nm

FOTO: DURS 3 km od urada najemnik parkirišča

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.01.2013 08:23

Potem ko smo poročali o vozilu DURS-a, ki ga imajo dacarji parkiranega na najetem parkirnem prostoru v Bršljinu, ker nimajo kje drugje parkirati vozila, nas je zanimalo, kako to, saj vendar imajo veliko parkirišče. Najeto parkirišča pa je približno 3 km oddaljeno od urada.

V sredo so nam z DURS-a v Ljubljani sporočili, da davčna uprava ne pogreša vozila, ki je parkirano v parkirni hiši Hedera. Vozilo je parkirano na parkirnem mestu, ki ga ima Davčni urad Novo mesto najetega, ker v okolici svoje poslovne stavbe ni dovolj parkirnih mest. Ne gre torej za pogrešano vozilo, še manj za to, da bi ga ne potrebovali, predvsem pa ne gre za razmetavanje z denarjem.

Danes smo z naslova varčevanja v Sloveniji, na pristojne na DURS-u naslovili še nekaj vprašanj. Predvsem nas zanima, kako to, da DU Nm nima dovolj parkirišč, saj je pred zgradbo veliko parkirišče. Na parkirišču pa pred uradnim delavnikom nismo videli nobenega vozila. Prav tako nismo videli nobenega službenega vozila. Poslopje ima tudi garažo, najverjetneje za službena vozila.

Na predstavnika z odnosi z javnostmi smo zato naslovili naslednja vprašanja:
- koliko službenih vozil ima novomeški DAVČNI URAD in kje so parkirana
- koliko ima DU Nm parkirišč
- koliko stane najemnina parkirnega prostora v Hederi in ali se uslužbenec vozi z vozilom do Davčnega urada, ali z urada do Bršljina. Gre namreč za razdaljo približno 3 km

Sicer ima Davčni urad Nm svoje prostore tudi na Kočevarjevi ul. v Bršljinu, a očitno parkirišča ne. Pred nekdanjo pionirjevo zgradbo je tudi nekaj parkirišč. Nekaj je rezerviranih, nekaj pa je najemnih.

Odgovor DURS na naša vprašanja:


Davčni urad Novo mesto ima prostore na dveh lokacijah: na Kandijski cesti 21 in na Kočevarjevi 1. Prav na slednji je locirana davčna inšpekcija, ki uporablja vozilo, ki ste ga včeraj poslikali.

DU NM uporablja 12 službenih vozil. Ker parkirišč na naslovu Kočevarjeva 1 ni mogoče zagotoviti, ker jih sploh ni, smo najeli bližnje parkirišče v Hederi. Cena najema znaša 42 € z DDV. Uslužbenci inšpekcije se torej ne vozijo 3 km do parkiranega vozila.



Na fotografijah je parkirišče pred Davčnim uradom Novo mesto. Na parkirišču ni bilo nobenega vozila, prav tako ne službenega. Na fotografijah je tudi parkirani clio v Hederi v Bršljinu.