20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Novice Brežice

FOTO: Delavnica »Prihajajoči advent«

Piše: Knjižnica Brežice

Čas objave:
05.12.2017 16:44

Na zadnji novembrski dan so v Knjižnici Brežice ustvarjali adventne izdelke, ki bodo dodatno polepšali domove in ustvarili decembrsko praznično vzdušje.

Prve snežinke v novembru so nakazale, da je zima že skoraj tu. Zimski meseci zraven snega in ostalih zimskih radosti prinašajo tudi božične in novoletne praznike. Prazniki niso le odraz veselja, polnih miz dobrot in daril, ampak tudi lepo okrašenih domov.

Na zadnji novembrski dan so se v Knjižnici Brežice zbrali, da ustvarijo adventne izdelke, ki bodo dodatno polepšali domove in ustvarili decembrsko praznično vzdušje.

Iz zelenja in naravnih materialov, kot so cipresa, storži, šibe, mah, omela (ti postajajo pri potrošnikih ponovno zanimivi), so pričeli nastajati izdelki. Vsak je ustvarjal zase in ob pomoči knjižničark ali kar najbližjega soseda. Lepljenje, ovijanje, okraševanje in druge tehnike so vse bolj prinašale vidne rezultate.

Ustvarili so zanimive izdelke, ki bodo polepšali domove ter s tem poskrbeli, da zimski dnevi ne bodo dišali zgolj po prazničnih dobrotah iz kuhinje.

Adventna delavnica je bila letos lepo obiskana. Udeleženci in organizatorji so si bili enotni, da se ponovno vidijo naslednje leto, saj ustvarjanja in izmenjave idej ni nikoli preveč.