20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Novice Brežice

FOTO: Dan za poletavce

Piše: A.D.

Čas objave:
29.09.2018 09:31

Zadnji mesec preteklega šolskega leta je Knjižnica Brežice otroke med 7. in 12. letom starosti povabila, da postanejo poletavci. Počitnice, topli dnevi, brezskrbne ure, branje, odkrivanje novega, vztrajnost, knjige, knjižnice ... Vse našteto in še marsikaj jih je združevalo v bralnem projektu Poletavci – poletni bralci. Letos prvič tudi v Brežicah.

Projekt je nastal leta 2011 v Mestni knjižnici Ljubljana in je sprva združeval le bralce v prestolnici, z leti pa je razširil krila in poneslo ga je po raznih krajih. Letos so bralne mišice krepili v 15 slovenskih knjižnicah, skupaj jih je projekt uspešno zaključilo 1.975. Bralno povezovanje ima tri cilje: spodbujati branje med poletnimi počitnicami, izboljšati bralne veščine pri otrocih in pridobiti branje za vsakodnevno navado.

IMG_3626 (Large).JPG
Poletavci – poletni bralci letos prvič tudi v Brežicah
Knjižnica Brežice

V okviru nacionalnega meseca skupnega branja in evropskega tedna športa so v Brežicah v goste povabili Dejana Kolarja, člana Košarkarskega kluba Brežice, s katerim je Knjižnica Brežice v preteklosti že uspešno sodelovala. Predstavil je delovanje kluba in delček zgodovine košarke v Brežicah. Mlade bralce je povabil k sodelovanju in športnem udejstvovanju, kjer sta gradnja dobrih odnosov in sodelovanje ključ do uspeha. Ob slišanem je bilo razbrali, da tudi v športu velja rek: »Poletavci z zgodbami v laseh letijo visoko med oblake, a so z nogami trdno na tleh, ker verjamejo v prave junake.«

Vseh 41 izpolnjenih seznamov s podpisi, ki so prišli v skrinjico, je bilo včeraj v žrebu za športno uro X-FACT. Srečni dobitnik je postal Jaka. Vsi, ki so redno brali od 11. junija do 11. septembra, pa so si pridobili super navado – branje. 

IMG_3680 (Large).JPG
Za pijačo so poskrbeli v Jazz pubu
Knjižnica Brežice

Prireditev so zaključili z metom na koš in okrepčilom. Da niso bili žejni, so  v Jazz Pub-u. Vedoželjnim bralcem so v knjižnici Brežice nasmeh na obraz priklicali ob pomoči sponzorjev in donatorjev, za kar se jim zahvaljujejo.