nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Novice Brežice

FOTO: BrežiškI strelci odprli novo sezono pokalnega tekmovanja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.10.2017 15:00

Bojazen, da bi bila menjava generacij lahko usodna za brežiški klub, je bila odveč.

Bojazen zaradi menjave generacij se je na 1. turnirju nove sezone tekmovanj za Pokal Slovenije pokazala kot povsem nepotrebna. Brežiške strelke in strelci z zračno pištolo so tekmovanje začeli tam, kjer so ga preteklo sezono zaključili: z uvrstitvami na zmagovalne stopničke v vseh treh starostnih kategorijah.

Uspešna je bila že sobota, ko so oslabljeni člani brez obolelega Silva Kostrevca na centralnem strelišču v Ljubljani v 1.A državni članski ligi z zračno pištolo nekoliko nenadejano osvojili 3. mesto, »rezervist« Božidar Štampek pa je bil celo njihov najboljši posameznik. V finale najboljše osmerice se je uvrstil tudi letošnji državni prvak Matej Krajnčič, nedaleč od najboljših pa je pristal najmlajši član ekipe David Rožman.

V nedeljo so popoldansko merjenje moči v streljanju z zračno pištolo odprle kadetinje in kadeti. Zelo uspešno, z dvema zmagama. Brežiške kadetinje so bile v mešani ekipni konkurenci premočne, gladko zmago je zabeležila tudi njihova najboljša posameznica Sara Ščuri, kateri se je na 2. mestu najbolj približala klubska kolegica Pia Srpčič. Nasiha Žilić je bila šesta. Zelo dober ekipni dosežek je uspel tudi preostalima ekipama iz jugovzhodne regije. Gorjanci (Klemen Conta, Ula Zelnik Gregorčič, Črt Hodnik) so bili tretji, Marok Sevnica (Aleš Mitja Janc, Liam Kovačič, Miha Janc) pa peti.

Pri mladincih so po pričakovanju zmagali Škofjeločani, tik za njimi pa so se uvrstili Brežičani v postavi Gregor Kuhar ter Anže in Urška Gmajnič. Kuhar je bil med posamezniki tretji, Gmajnič pa peti.