Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Novo mesto

FOTO: Jubilantom podelili priznanja, zaloge krvi so nizke

Piše: OZRK Novo mesto

Čas objave:
07.07.2020 13:01

Območno združenje Rdečega križa Novo mesto, je z Občino Škocjan, v četrtek, 2. julija pripravilo prvo letošnjo podelitev priznanj petnajstim krvodajalcem jubilantom, ki so prejeli priznanja za 10-krat, pa vse do 100-krat darovano kri.

Stokratnik je bil tokrat Alojz Lindič iz Klenovika. Krvodajalce so ob prijetnem programu in pogostitvi nagovorili in jim čestitali župan Občine Škocjan Jože Kapler, strokovni sodelavec za krvodajalstvo RKS Boštjan Novak, predstavnica Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto Irena Pust in predsednica krajevne organizacije Rdečega križa Škocjan Gabrijela Kovač. Vsi so se strinjali s tem, da so krvodajalci izredno pomembni, da število odvzemov na Dolenjskem presega slovensko povprečje in da imajo veliko krvodajalcev, ki so presegli število odvzemov sto.

Podelitev priznanj krvodajalcem3.JPG
Podelitev priznanj krvodajalcem
Foto: OZRK NM

Jubilantom iskreno čestitajo, hkrati pa vabijo vse krvodajalce, da po predhodni najavi na 01/54 38 340 (Center za transfuzijsko dejavnost Novo mesto), pridejo na odvzem krvi, ker so zaloge nizke. Vabijo vas tudi na naslednjo terensko krvodajalsko akcijo, ki bo v četrtek, 23. julija 2020, od 8. do 12. ure, v OŠ Žužemberk. Tudi na to krvodajalsko akcijo naj se darovalci krvi prijavijo po telefonu.