petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Novice Novo mesto

FOTO: Dijaka Šolskega centra odlična na Olimpijadi poklicev

Piše: ŠC Novo mesto, Srednja gradbena, lesarska in vzgojiteljska šola

Čas objave:
27.01.2020 08:34

V sklopu sejma Informativa na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, je bila prejšnji konec tedna Olimpijada poklicev Sloveniaskills. Gre za tekmovanje v različnih poklicih in služi kot predizbor za Olimpijado poklicev Euroskills.

mizar, mizarji-pri-delu
Mizarji pri delu
Foto: Šolski center Novo mesto

Na predizboru Sloveniaskills so mladi dijaki, študentje in že zaposleni, tekmovali v posameznih poklicnih panogah, in sicer v aranžerstvu, mehatroniki, IKT, cvetličarstvu, kamnoseštvu, strežbi, kuharstvu, slikopleskarstvu ter lesarstvu. Tekmovanje je organiziral Center za poklicno izobraževanje RS Slovenije.

Zmagovalec v posamezni poklicni panogi bo zastopal Republiko Slovenijo na sedmem bienalnem Euroskills, ki ga bo v sredini septembra 2020 gostil avstrijski Gradec. Šolski center Novo mesto, Srednjo gradbeno, lesarsko in vzgojiteljsko šolo, sta v panogi lesarstvo zastopala dva dijaka.

mizar, mizarji-pri-delu
Mizarji pri delu
Foto: Šolski center Novo mesto

Dijak 3. letnika lesarskega tehnika Tilen Verderber je v panogi stavbni mizar zasedel odlično 2. mesto in je za zmagovalcem iz Srednje šole za lesarstvo Škofja Loka zaostal za samo nekaj desetink točke. Njegov sošolec Gregor Šterk pa je v panogi pohištveni mizar zasedel solidno 5. mesto.

V obeh kategorijah je nastopalo pet srednjih lesarskih ter višjih šol. Oba dijaka sta se intenzivno pripravljala na tekmovanje v šolskih delavnicah Šolskega centra, pod mentorstvom Mateja Hočevarja ter Mihaela Goršeta. Slednji bo tudi mednarodni sodnik na Euroskills tekmovanju v Gradcu v kategoriji stavbni mizar.