podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Novo mesto

FOTO: 5. Dan kluba tajnic in poslovnih sekretarjev z Evropo Donno

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.04.2016 14:03

Članice Kluba tajnic in poslovnih sekretarjev Dolenjske in Bele krajine so letošnji, že peti Dan kluba, posvetile zdravju, oz. preventivi in osebnostni rasti. Gostila jih je donatorica – novomeška Krka.

Medse so povabili dr. Senčarjevo iz Slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna. V Sloveniji vsako leto za to boleznijo zboli 1300 žensk. V dobri uri dolgem pogovoru, ki ga je vodila nekdanja predsednica Kluba, Vesna Gregorič, je dr. Senčarjeva predstavila glavni cilj združenja, ki je zagotovitev enakih možnosti zgodnjega odkritja bolezni za takojšnje in učinkovito zdravljenje in rehabilitacijo. Spregovorila je o različnih tipih raka, o tem kaj ga povzroča, kako poteka zdravljenje, kakšne spremembe rak prinese v življenju, predvsem pa kako ga s preventivnimi ukrepi odkrijemo dovolj zgodaj.
Drugi del dneva je bil posvečen osebnostni rasti, notranji motivaciji in pozitivni samopodobi z naslovom »Živimo«. Predavateljica Irena Potočar Papež je spregovorila o tem kako kakovost lastne energije ustvarja kakovost življenja in nasprotno, kako si lahko grenimo sedanjost z obžalovanjem dogodkov iz preteklosti, na katere nimamo vpliva. Članice Kluba tajnic so se strnjale z rekom Randya Pauscha: »Kart, ki jih dobimo v roke ob rojstvu, ni mogoče zamenjati, od nas pa je odvisno, kako bomo igrali življenje.”

Udeleženke, bilo jih je 60, so bile tudi humanitarne, na srečanju so zbirale sredstva za podporo združenju Evrope Donne z namenom, da se čim več žensk ozavesti z boleznijo in možnostjo ozdravljenja.