sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Novice Novo mesto

F&V: Pomen davkov za razvoj

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.11.2016 17:08

V veliki dvorani Visokošolskega središča Novo mesto je danes potekala okrogla miza z naslovom Pomen davkov za razvoj, ki so jo organizirali Fakulteta za upravljanje, poslovanje in informatiko Novo mesto, Ekvilib Inštitut in Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine.

Namen in cilj okrogle mize je krepiti zavedanje različnih javnosti o pomenu davkov in njihovih učinkov na razvoj družbe. Gostje okrogle mize so opozorili na kontekst davčne pravičnosti s poudarkom na posledicah izogibanja davkom. V razpravi so tudi predstavili možne rešitve za večjo davčno pravičnost. Na okrogli mizi, ki jo je vodil izr. prof. dr. Franci Avsec, visokošolski učitelj na Fakulteti za upravljanje, poslovanje in informatiko Novo mesto, sodelovali so:  Maruša Babnik, koordinatorka projekta Gibanje za davčno pravičnost, Ekvilib Inštitut, koordinatorka Stičišča za davčno pravičnost, doc. dr. Milan Čampa, visokošolski učitelj, strokovnjak za davčno in poslovno pravo, Kenneth Kadiri Kolo, Tax Justice Campaigns, ActionAid Nigeria, Tomaž Kordiš, direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine, Dubravka Šekoranja, vodja Sektorja za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč,
V naprej posneti izjavi je goste in udeležence okrogle mize nagovoril tudi evropski poslanec dr. Igor Šoltes, ki med drugim pravi, »da naj bi izogibanje davkov s strani korporacij Evropsko unijo vsako leto stalo 70 milijard evrov, kar je znesek osmih slovenskih proračunov«.

Brez opisa