Možganska kap Svet24.si

Prebivalstvo se pospešeno stara, starejši pa so ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Ribnica

F & A: Ribničan Pucelj in Novomeščanka Škedelj najhitrejša ob Kolpi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.09.2016 16:44

Turistično športno društvo Kostel je v sodelovanju z občino Kočevje in partnerji že devetnajstič pripravilo rekreacijski Tek ob Kolpi. Na nižinski razdalji med Staro Žago in Dolom, proga je bila dolga 14,3 kilometra, je v borbi za najvišje uvrstitve tekel 101 tekač, 40 otrok. starih od 10 do 15 leta pa so moči merili na krajši progi

 Hkrati je potekal pohod ob tekmovalni progi , ki so jo tako kot organizacijo, pohvalili prav vsi udeleženci. »Lahko rečem, da je tek praznik športa in rekreacije tudi za naše društvo, ki na leto sicer pripravi vrsto prireditev, » je dejal dr. Stanko Nikolič, predsednik TŠD Kostel. Vsi udeleženci so prejeli spominska darila, najboljši v vseh kategorijah pa praktične nagrade. V osrednjem teku sta imela največ uspeha Andrej Pucelj, član Triatlon kluba Inles Riko iz Ribnice, med članicami pa je prepričljivo slavila Breda Škedelj (AK) Novo mesto. V tej konkurenci sta se za zmagovalko uvrstili še dve Novomeščanki, in sicer lanska prvo uvrščena Marjeta Stržinar in Irena Auerspeger. Med člani se je za Pucelj uvrstil drug Ribničan Aleš Zalar, tretji je bil Gregor Simčič iz Vinice.

Novomeščan Stane Lindič, tudi vnet tekač, sicer (organizacijska ) duša tekov za Pokal Dolenjske, je poudaril izjemno progo po dolini Kolpe , pohvalil prizadevne člane ŠD Lončar iz Dolenje vasi na Ribniškem, ki pripravljajo ene najbolj odmevnih tekov, spregovoril je tudi o 16 letih tega tekmovanja in težavah pri nekaterih organizatorjih.

Andrej Pucelj o teku


Breda Škedenj


Stane Lindič o kostelskem teku


Stane Lindič o teku v Dolenji vasi


Stane Lindič o odpovedanih tekih


Stane Lindič