sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Markov oče skupaj z gledalci izvedel skrivnost ...

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Novice Novo mesto

Društvo za zaščito živali Novo mesto nujno potrebuje pomoč

Piše: Društvo za zaščito živali Novo mesto/FB

Čas objave:
10.07.2019 09:03

Društvo za zaščito živali Novo mesto, je na svoji facebook strani objavilo zapis o nevzdržnih razmerah s katerimi se soočajo. "Posvojitev zaradi dopustov ni, novih začasnih skrbnikov ni, tudi stalni začasniki si zaslužijo kakšen teden dopusta; denarja ni, prostovoljcev za na teren ni. Kljub temu, da smo že globoko v juliju in bi se spomladanski naval mladičev moral počasi zaključiti, še vedno mrgolijo povsod naokrog."

Poleg tega so objavili fotografijo mucka in zraven zapisali: "Odslovljen danes na Selih pri Dolenjskih Toplicah. Ker se je skrival v kupu kovinskih cevi poleg industrijskega objekta, je bil odlov nujen, saj bi se lahko poškodoval. Mucek je sestradan, shujšan, preplašen in umazan. Zanj nujno potrebujejo namestitev, sicer gre v zavetišče Meli - tu, kjer je bil zdajle zasilno nameščen, resnično ne more ostati."

V njihovem zapisu nadaljujejo še: "Ustavljamo sprejem. Ne zmoremo več. Trenutno skrbimo za več kot 50 temule podobnih revežev.  Bolnih in/ali shiranih in/ali poškodovanih. Poleg nekaj odraslih, ki bodo zgleda, glede na ne-zanimanje zanje ostali v naši oskrbi, po možnosti s kakšnim kroničnim obolenjem."

Nujno potrebujejo kakovostno mokro hrano, pesek za stranišča in pa finančne donacije - stroški veterinarske oskrbe in nege gredo v nebo (oziroma so že tam).

Če želite in zmorete, pomagajte z nakazili sredstev na:

MUCKINM5 na 1919
TRR: SI56 6100 0000 4744 908.

Za vse informacije in nasvete so še vedno na voljo na info@dzzz-nm.si ali na zasebno sporočilo, za urgentne primere tudi na številki 031 685 558.

In pa prosijo - sterilizirajte in kastrirajte svoje živali.