stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Dobrodelni Trimmigo s 6 tisoč evri razveselil gasilce

Piše: R.K.

Čas objave:
18.09.2023 12:28

Mirnski prostovoljci, združeni pod okriljem Društva za šport, kulturo in turizem Partizan Mirna, so izkupiček sobotne prireditve, 11. dobrodelnega teka Trimmigo – z donacijami in prostovoljnimi prispevki na dan dogodka so zbrali šest tisoč evrov – namenili mirnskim prostovoljnim gasilcem za nakup gasilskega sesalca in omare za sušenje oblačil.

Sončna sobota, nasmejani obrazi, veliko dobre volje in športa. Tradicionalna dobrodelna športno-družabna prireditev na mirnski trim stezi je ponovno povezala številne ljubitelje rekreacije in teka v naravi v idiličnem okolju pod gradom Speča lepotica. »Letos mineva deset let, odkar je bila zgrajena trim steza Mirna-Gorenja vas, tistega leta pa smo prvič organizirali tudi dobrodelni tek. Na njem je teklo devet tekačev, zbrali pa smo sto evrov. Po dveh letih se je okrepila organizacijska skupina in od takrat naprej prireditev raste tako po številu zbranega denarja kot po številu tekačev,« pojasnjuje vodja prireditve Igor Kašič. 

»Jaz samo upam, da bodo prostovoljci tudi v prihodnosti tako zagnano organizirali ta dobrodelni Trimmigo tek kot so ga organizirali v vseh teh enajstih izvedbah. Hvala lepa prostovoljcem, hvala lepa vsem, ki pridejo na ta dobrodelni tek in hvala lepa vsem sponzorjem, donatorjem in vsem tistim, ki so pripravljeni pomagati Še posebej pa hvala lepa našim gasilcem, ki so pripravljeni priskočiti na pomoč kjer koli in kadar koli,« je na sobotnem dogodku povedal župan Občine Mirna Dušan Skerbiš. 

In ravno gasilcem je bila posvečena letošnja prireditev. Prvotni namen je bil zbrati dovolj denarja za nakup gasilskega sesalca. Z donacijami številnih podjetij in posameznikov ter prostovoljnimi prispevki udeležencev sobotnega dogodka so organizatorji zbrali šest tisoč evrov. Predsednik PGD Mirna Tomaž Gracar pojasnjuje, kaj bodo poleg gasilskega sesalca še kupili z donacijo: »Ob zadnjih dogodkih – večji veter, ujme – smo opazili, da ob dežju ali ko smo cel dan na terenu, v gasilskem domu nimamo primernega prostora, da bi posušili obleke, da bi dali sušit škornje, zato smo se odločili za nakup sušilne omare za intervencijske obleke.« 

Že peto leto je osrednji tek na 6 km tudi del pokala Teki Dolenjske. V soboto je bil najhitrejši Aleš Lindič (20:49), najhitrejša pa Barbara Andolšek (24:34), naslov prvaka in prvakinje Speče lepotice oz. najhitrejša občana Občine Mirna sta Damjan Vtič in Katarina Tomšič, sicer najmlajša med tekačicami na najdaljši razdalji. Zmagovalca 200-metrske razdalje sta bila Jaša Kiderič in Lora Kostrevc, 700-metrske Anže Vene in Medeja Gojkovič Grubar, 1400-metrske pa Alvin Blakcori in Lucija Lalović. V kategoriji teka s psi so nagradili Tinkaro Rogelj.

Na sobotnem dogodku je sicer sodelovalo skoraj 250 tekačev, tekačic, pohodnikov in pohodnic, ki so med drugim lahko obiskali informacijsko točko Europe Direct, posebne pozornosti pa so bili deležni štirje gasilci, ki so skupaj z najmlajšimi pretekli 200 metrov oblečeni in opremljeni za intervencijo. Najmlajši in mladi po srcu pa so bili navdušeni tudi nad prikazom gašenja s peno oziroma zabavo v peni.