902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Trebnje

Dobiček Trima v polletju višji za skoraj 60 odstotkov

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
11.08.2016 17:23

V trebanjskem Trimu, ki je po uspešnem finančnem prestrukturiranju spomladi prešel v last poljskega sklada Innova Capital, so v prvem polletju ustvarili skoraj 46 milijonov evrov čistega prihodka in s tem primerljivi lanski izid presegli za 26 odstotkov.

S tremi milijoni poslovnega dobička pa so lanski primerljivi rezultat presegli za 58 odstotkov.

Iz Trima so glede polletnih poslovnih izidov matične družbe danes sporočili, da je njihov dobiček pred obrestmi, davki, odpisi in amortizacijo (EBITDA) s 4,1 milijona evrov primerljivi lanski rezultat presegel za 39 odstotkov. Na ravni skupine pa so v polletju dosegli 64,9 milijona čistih prihodkov.

Dodali so, da poslovna uspešnost družbe v prvi polovici leta kaže obetajočo smernico in da navedeni podatki precej presegajo načrtovane kazalnike uspešnosti ter Trimove primerljive lanske poslovne izide.

Trimo je tudi zaradi povečanja obsega proizvodnje in prodaje v prvem polletju okrepil število zaposlenih v proizvodnji, nove sodelavce pa iščejo tudi v drugem polletju.

Nadaljevali so, da so Trimovi rezultati spodbudni tudi pri pogodbeni prodaji. Ta je namreč v prvem polletju dosegla 48,3 milijona evrov, kar je glede na enako lansko obdobje za desetino več. Posebej izstopa pozitivna smernica pri prodaji Trimoterm ognjevarnih panelov in fasad. Pogodbena prodaja teh in streh Trimoterm je namreč v prvi polovici dosegla 32,1 milijona evrov, kar glede na primerljivo lansko pomeni 59-odstotno rast.


Predsednik uprave Trima Maciej Radomski je polletno poslovno uspešnost pojasnil s tem, da je družba po prestrukturiranju in prodaji dobila močne finančne temelje, hkrati pa je njeno vodstvo osredotočeno na rast podjetja. Sicer pa skupaj z lastnikom sledijo cilju, da Trimo vnovič postane ena vodilnih družb na področju panelov in fasadnih rešitev z visoko dodano vrednostjo, je še dodal.

Trimo je v prvem poletju pridobil tudi številne in pomembne nove referenčne projekte, med drugimi Lego v Mehiki, Mercedes v Švici, Nike v Belgiji, P&G na Madžarksem, Flex-Malvar v Singapurju, Coca Cola in Bristol Aerospace Center v Veliki Britaniji ter prizidek proizvodnega objekta družbe Plasta v Sloveniji, so še sporočili iz Trima.

Trimova uprava je tudi za 31. avgust sklicala skupščino, na kateri bodo ob odločanju o lanskem bilančnem dobičku v znesku nekaj manj kot 480.000 evrov, ki naj bi ostal nerazporejen in naj bi odločanje o njegovi porabi prenesli v prihodnje leto, med drugim odločali še o izključitvi malih delničarjev.

Kot navaja sklic, naj bi glavni delničar, ki ima v lasti nekaj manj kot 98 odstotkov Trimovih delnic, za vsako od delnic v lasti malih delničarjev odštel denarno odpravnino v znesku 2,17 evra.