Jure Ličen s Sofio Svet24.si

Znani radijski voditelj je prvič postal očka

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Novice Novo mesto

Dnevnik: Francoski delavci ne dajo smarta novomeškemu Revozu

Piše: Radio Krka/Dnevnik.si

Čas objave:
15.09.2015 06:50

V francoski tovarni avtomobilov smart so po poročanju časnika Dnevnik zaposleni glasovali za podaljšanje delovnega časa in se z odpovedjo svojim pravicam ubranili pred tem, da bi jim novomeški Revoz prevzel proizvodnjo tega avtomobila.

Kot še poroča časnik, v novomeškem Revozu o izsiljevanju francoskih delavcev ne vedo nič. V družbi so za Dnevnik pojasnili, da so strateške odločitve pristojnost matičnih podjetij, o posameznih hipotezah pa niso seznanjeni in nanje nimajo vpliva.

Dnevnik je sicer včeraj razkril, da je minuli konec tedna 800 zaposlenih v Daimlerjevi francoski tovarni v Hambachu izglasovalo podaljšanje delovnika s 35 na 39 ur na teden in si s tem zagotovilo nadaljevanje proizvodnje dvosedežnega smarta. Gre za Daimlerjeva prizadevanja za povečanje konkurenčnosti in produktivnosti njegovih tovarn.

Delavci so, kot piše Dnevnik, privolili v 12-odstotno podaljšanje delovnega tedna, plače pa se jim bodo povišale le za šest odstotkov. V nasprotnem primeru bi namreč po navedbah vodstva proizvodnjo omenjenega modela smarta iz njihove tovarne preselili v Novo mesto, kjer so, kot so jim dali vedeti, stroški dela nižji, je še poročal Dnevnik.