roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

Dnevi slovenskih svetovalnih središč

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
23.09.2015 08:42

Danes se začenjajo enajsti Dnevi slovenskih svetovalnih središč, ki skušajo informirati in promovirati možnosti vpisa odraslih v formalne in neformalne izobraževalne programe. Dogodke, ki bodo trajali do petka in so brezplačni, organizirajo Svetovalna središča za izobraževanje odraslih in Andragoški center Slovenije.

Vseh 14 svetovalnih središč bo skupaj s partnerskimi organizacijami pripravilo več kot 80 dogodkov, ki bodo večinoma potekali na različnih javnih mestih. Med drugim se bodo obiskovalci lahko udeležili delavnic in stojnic znanja. V okviru dogodkov bodo predstavili tudi svetovalno podporo odraslim v svetovalnih središčih.

Dnevi slovenskih svetovalnih središč so prirejeni v času, ko se odrasli odločajo za vpis v izobraževanje. Nekatere središča so dogodke sicer organizirala že pred današnjim dnem.

Letos bo že sedmič izšel brezplačen časopis. V njem bodo predstavljene možnosti izobraževanja odraslih. Časopis bo dostopen tako prek spleta kot tudi v tiskani obliki.

Organizatorji dneve vsako leto povežejo s temo aktualnega evropskega leta. To leto je posvečeno razvoju.

Dogodki projekta bodo potekali v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Kopru, Novem mestu, Novi Gorici, Postojni, Ptuju, Velenju, Slovenj Gradcu, Murski Soboti, Trbovljah, Krškem, Zagorju ob Savi, Hrastniku, Žalcu, Radljah ob Dravi, Slovenski Bistrici in Ilirski Bistrici.