evrovizija, švica Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Novo mesto

Dijak Gimnazije Novo mesto osvojil srebro na geografski olimpijadi

Piše: Gimnazija Novo mesto

Čas objave:
04.07.2019 13:02

Jon Judež, maturant Gimnazije Novo mesto, je osvojil srebrno medaljo na 5. geografski olimpijadi Srednje, Južne in Jugovzhodne Evrope.

Olimpijada, na kateri se je pomerilo skoraj 80 udeležencev iz 8 držav, je potekala od 23. do 26. junija v Beogradu. Tekmovalci so se pomerili v ločenih kategorijah osnovnošolcev in srednješolcev. Slovenske barve sta na tekmovanju častno branila tudi dva Novomeščana, Jon Judež z Gimnazije Novo mesto in Lara Velkavrh z osnovne šole Bršljin. Jon je s srebrno medaljo dosegel najboljši slovenski rezultat, Lara pa je domov prinesla bronasto medaljo.

Jon Judež se je na olimpijado uvrstil po poglobljenih pripravah in zahtevnih izbirnih tekmovanjih na šolski, območni in državni ravni, kjer je vedno posegal po najvišjih mestih. S svojim rezultatom na državnem tekmovanju se je uvrstil v slovensko ekipo za svetovno olimpijado, ki bo v konec julija v Hong Kongu. Kot bodoči študent fizike se bo v tem času sicer raje udeležil olimpijade iz astronomije, ki bo istočasno potekala na Madžarskem.

Z osvojitvijo srebrne medalje na evropski olimpijadi je Jon Judež na najlepši možni način zaključil svojo sedemletno geografsko tekmovalno pot, tlakovano z zlatimi priznanji.