sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Novice Kočevje

Destinaciji Kočevsko zlati znak Slovenia Green Destination

Piše: KCK

Čas objave:
23.06.2020 10:16

Destinacija Kočevsko se je po ponovnem ocenjevanju Zelene sheme slovenskega turizma pridružila destinacijam, ki so v Sloveniji nosilke zlatega znaka Slovenia Green Destination.

Kočevsko je že v letu 2017 pridobilo bronasti znak, po ponovnem ocenjevanju v maju 2020, pa so uspešno pridobili zlati znak Slovenia Green Destination - Slovenia Green Destination GOLD. S tem se je Kočevsko pridružilo še 14 drugim slovenskim vodilnim destinacijam, ki so že nosilke tega znaka. Destinacija Kočevsko svojo prepoznavnost gradi na aktivnostih v naravi in trajnostnem turizmu, z zlatim znakom pa so prejeli novo potrditev za svoje uspešno delo, trajnostno usmeritev in razvoj.

Kočevsko je ob ponovnem ocenjevanju za prejem zlatega certifikata dosegla povprečno oceno 8.8, na podlagi trajnostnih meril in indikatorjev, ki so razvrščeni v področja: destinacijski menedžment, narava in pokrajina, okolje in podnebje, kultura in tradicija, družbena klima ter poslovanje turističnih podjetij.



Nacionalni in certifikacijski program Zelena shema slovenskega turizma pod krovno znamko SLOVENIA GREEN združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji in s konkretnimi orodji izboljšuje in ocenjuje trajnostno delovanje destinacij in ponudnikov.

Destinacijo Kočevsko sestavljajo Občine Kočevje, Kostel in Osilnica, ki pod blagovno znamko Skrivnostni gozd Slovenije ustvarjajo vrhunska, aktivna in zelena doživetja v naravi in gozdu ter soustvarjajo turizem, ki je odgovoren do okolja in družbe.