podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Brežice

Decembrsko srečanje pripadnikov Civilne zaščite občine Brežice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.12.2015 14:56

Župan občine Brežice Ivan Molan decembra tradicionalno gosti srečanje pripadnikov Civilne zaščite občine Brežice, kjer skupaj s poveljnikom Civilne zaščite občine Brežice podelita zahvale tistim posameznicam in posameznikom, ki so se v iztekajočim se letu še posebej odlikovali na področju prostovoljnega dela.

Župan Ivan Molan se je v prostorih Mestne hiše zahvalil vsem, ki svoj prosti čas in energijo namenjajo nudenju pomoči ob naravnih nesrečah in v aktualni begunski krizi. Župan je ob voščilu za uspešno novo leto izrazil tudi upanje, da bo l. 2016 bolj mirno in bolj namenjeno vajam kot intervencijam.

Osnovni namen srečanj članov občinske civilne zaščite je izkazovanje zahvale pripadnicam in pripadnikom ter druženje s ciljem medsebojnega spoznavanja, ki naj prinese še boljše sodelovanje med Civilno zaščito ter ostalimi društvi in organizacijami, tako v občinskem ter državnem, kot tudi v mednarodnem sistemu zaščite, reševanja in pomoči.

Občina Brežice je ena najbolj ogroženih občin v Sloveniji v pogledu možnosti naravnih in drugih nesreč, letos pa je občino pretresla begunska kriza, predvsem kraje Dobova, Rigonce in Brežice, kjer so se soočali z 10.000 in 12.000 migranti dnevno. V sodelovanju s policijo, slovensko vojsko, Izpostavo URSZR Brežice ter drugimi človekoljubnimi organizacijami izkazali tudi pripadnice in pripadniki Civilne zaščite občine Brežice, ter prostovoljka iz Avstrije, ki je pomagal pri aktivnostih civilne zaščite in stikih s prostovoljci.

Avstrijsko prostovoljko Bettino Zillinger, študentko menedžmenta, je v Dobovo pripeljalo delo z begunci, ki se mu je posvečala že na meji med Madžarsko in Srbijo. Pri svojem delu sodeluje z različnimi nevladnimi organizacijami, pri nudenju pomoči pa se je soočala tako s hvaležnostjo kot nehvaležnostjo beguncev. Bettina pravi, da želi poleg nudenja pomoči migrante tudi osveščati o tem, da delo prostovoljcev spoštujejo ne glede na to, ali so za pomoč hvaležni ali ne. Dejala je, da je ob prejemu zahvale občine počaščena, in da bo kot prostovoljka svoje delo nadaljevala že januarja na turško-sirski meji.


Zahvale Občine Brežice so prejeli Stjepan Kolić, Sašo Mlinar Starčević, Primož Kaplan, Peter Stermecki, Matija Kolarič, Marko Bratanič, Ljubica Stepanović, Jerneja Kreačič, Janez Šepec, Domen Balon, Darko Ferlan, Boštjan Bratanič, Bojan Kos, Aleksander Bratanič in prostovoljka iz Avstrije Bettina Zillinger. Občina Brežice se vsem dobitnikom s podeljenimi priznanji zahvaljuje za požrtvovalno delo in pripravljenost pomagati.

Dogodek je povezoval Roman Zakšek, svetovalec za področje zaščite in reševanja občine Brežice, za glasbeno kulturni program podelitve zahval so poskrbeli člani trobilne sekcije Gasilskega pihalnega orkestra Loče.