boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Krško

Decembrski praznični dogodki v Krškem

Piše: Občina Krško

Čas objave:
28.11.2019 12:22

V Krškem se bodo tudi v letošnjem veselem decembru zvrstili številni praznični dogodki. To soboto, 30. novembra, bo dopoldne na videmski tržnici potekal Miklavžev sejem, v Zatonu pa bodo ob 17. uri slovesno prižgali praznične luči.

V soboto, 14. decembra, se bo praznično razpoloženje nadaljevalo v starem mestnem jedru Krškega. Popoldan z otroškim programom in dedkom Mrazom, v večernih urah pa koncertno dogajanje z Manco Špik in Isaacom Palmo ter Dejanom Vunjakom in Brendijevimi barabami. Za pestre silvestrske dni 30. in 31. decembra na Trgu Matije Gubca bo tudi letos poskrbelo KUD Posavje prireditve s programom za najmlajše in koncerti. 30. decembra bosta za zabavo poskrbela D'Palinka band in Pop design, na silvestrovo pa DJ Stenk in glasbena skupina Džuboks.

Pestro praznično dogajanje v starem mestnem jedru Krškega bo letos rezultat sodelovanja Občine Krško, KS mesta Krško, Centra za podjetništvo in turizem Krško, Kulturnega doma Krško z enoto Mestni muzej Krško, KD Prostor Vmes, družbe Kostak in KUD Posavje prireditve.

Miklavžev sejem na Tržnici Videm 
Kot je na nedavni novinarski konferenci pojasnila direktorica Centra za podjetništvo in turizem Krško Kristina Ogorevc Račič, bo zadnjo soboto v novembru, 30.11., na tržnici Videm potekal še zadnji tematski dogodek v tem letu. Center za podjetništvo in turizem Krško, v sodelovanju z Občino Krško, organizira tradicionalen »Miklavžev sejem«. Na bogato obloženih stojnicah bo sodelovalo več kot trideset ponudnikov, ki bodo poskrbeli za pestro paleto domačih dobrot in rokodelskih izdelkov za prihajajoče praznične dni. 

Bogat bo tudi spremljevalni sejemski program. Poleg brezplačne degustacije sladkih dobrot, čaja in kuhanega vina, bodo na svoj račun prišli tudi najmlajši obiskovalci. Zanje in njihove starše bo potekala ustvarjalna delavnica na temo priprave adventnih venčkov.

Dogodek bo še posebej sladek in meden, saj bo Čebelarska zveza Krško pripravila celoten sklop različnih »čebelarskih« aktivnosti z nazivom »Čebelarki mozaik«. Predstavili bodo dejavnost čebelarstva, pripravili delavnico za otroke, degustacijo medu in izdelkov iz medu. Obiskovalce bo zabavala maskota, čebelica Kranjska sivka, s katero se bo mogoče fotografirati. Celoten sklop aktivnosti bodo zaokrožili z otvoritvijo prvega medomata v Posavju, s katerim bo upravljala Čebelarska zveza Krško.

Zanimivo predpraznično vzdušje na Tržnici Videm bo pričarala tudi novoletna smrečica, ki jo bodo za ta namen okrasili stanovalci Doma starejših občanov Krško, s svojimi unikatnimi izdelki.

Prižig prazničnih luči v Zatonu 30. novembra ob 17. uri
Tradicionalni prižig prazničnih lučk v Zatonu pripravlja družba Kostak. Krško bo znova svečke prižigalo skupaj v soboto, 30. novembra, na vstopni točki v staro mestno jedro – Zatonu, kjer bo tudi letos velik adventni venček. Nekoliko bo osvežen, a še vedno nosi enako sporočilo praznikov: povezanost, ljubezen, svetlobo in toplino. Z vsako svečko se bomo spomnili letnega časa preteklega leta: pomladi, poletja, jeseni in zime. Praznični prižig lučk se bo začel ob 17. uri, s predstavo za otroke Lučka v temni deželi, v izvedbi Čupakabre, za praznično vzdušje bosta poskrbela Vokalna skupina Gloss in posavska zasedba RockDefect.

14. decembra – otroški program, Manca Špik, Isaac Palma in Dejan Vunjak z Brendijevimi barabami
V soboto, 14. decembra, se bo praznično razpoloženje nadaljevalo v starem mestnem jedru Krškega. Vse od 10. do 22. ure bodo na ogled razstave v Mestnem muzeju Krško, Galeriji Krško in Mencingerjevi hiši s poudarkom na razstavi 80. so bila leta… v Krškem in dopolnitvi le-te z naslovom Siva kučma, bela brada, topel kožuh, zvrhan koš… Med 16. in 20. uro bodo v Mestnem muzeju Krško potekale muzejske praznične ustvarjalnice, ob 16. pa tudi praznična delavnica v organizaciji JSKD OI Krško in KUD Liber Izdelaj si lectovo srce v Mencingerjevi hiši.

Od 16.30 dalje se bodo obiskovalci lahko sprehodili med prazničnimi stojnicami. Ob 16.30 bo z Dalmatinove ulice startala povorka z dedkom Mrazom in Ledeno kraljico, plesalkami oddelka za sodobni ples Glasbene šole Krško, konjsko vprego Konjeniškega kluba Krško in Bohorsko konjenico. Za najmlajše bo ob 17. uri na osrednjem prizorišču v starem mestnem jedru predstava Ledena kraljica (v primeru dežja v Dvorani v parku), po predstavi pa se bodo otroci lahko fotografirali z dedkom Mrazom in Ledeno kraljico.

Koncertno dogajanje se bo začelo ob 18.30, ko bosta na odru Manca Špik in Isaac Palma, od 21. 30 dalje pa Dejan Vunjak in Brendijeve barabe.

Drsališče iz naravnega ledu v peš coni ob CKŽ 44
V drugi polovici decembra bo v okviru projekta Mar nam je za skupnost občina uredila drsališče iz naravnega ledu. Umeščeno bo v peš cono ob CKŽ 44 na površini 200 kvadratnih metrov, drsalke si bodo ljubitelji drsanja lahko izposodili. 

Novoletna okrasitev je tudi letos delo članic KD Prostor vmes, ki so se povezale z Domom starejših občanov Krško in Večgeneracijskim centrom Posavje, kjer bodo izdelali okraske za novoletne jelke v starem mestnem jedru. 

30. in 31. decembra silvestrski dnevi na Trgu Matije Gubca
KUD Posavje prireditve tudi letos pripravlja silvestrske dneve na Trgu Matije Gubca. V ponedeljek, 30. decembra, bodo po besedah predsednika Aleša Pirca od 16. dalje pripravili otroški program z lutkovno predstavo Trije prašički, napihljivimi gradovi, poslikavo obrazov, sodelovali bodo člani Plesne šole Lukec, mažoretke, Sporty (laser tag), na voljo bo tudi foto kotiček. Ob 21. uri bo sledil koncertni program z D'palinka bandom in skupino Pop Design.

Silvestrovanje se bo na Trgu Matije Gubca začelo ob 21. uri z DJ Stenkom, ob 22. uri pa bo za prehod v novo leto poskrbela skupina Džuboks.