stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Dan prostovoljstva in dobrodelnosti

Piše: R.K.

Čas objave:
27.11.2023 08:32

V petek e na Srednji gradbeni, lesarski in vzgojitelji šoli Novo mesto potekal dan prostovoljstva in dobrodelnosti, na katerem so sodelovali dijaki in dijakinje PV2A, PV2B, PV2C, G2A, L2A, L2E, L1B, G3A in PV4A in PV4B pod budnim očesom profesorjev in profesoric.

Na pestrih in raznolikih delavnicah so se preizkusili v svojih ročnih spretnostih ter pisanju lepih misli, zgodb in želja, s katerimi bodo marsikomu polepšali vsakdan. Tako so izdelovali voščilnice z novoletnimi motivi in vanje pisali lepe misli za starostnike v domovih starejših občanov, kvačkali hobotnice za nedonošenčke ter odejice za starostnike, iz odpadnega materiala pa šivali igračke in mehke knjige za otroke v Hiši zavetja Palčica. V šolskih delavnicah je nastalo kar nekaj lesenih izdelkov (dilce, pručke, ravnilca, obeski …), novoletnih okraskov, lesenih smrekic, ptičjih hišic, lokomotiv z vagončki, s 3D-modeliranjem pa so ustvarjali novoletne okraske. Vse, kar je nastalo izpod njihovih rok, bo na voljo na decembrskem bazarju, na katerem boste lahko izbirali med temi in še mnogimi drugimi izdelki, ki jih na šoli že pripravljajo dijaki skupaj z mentorji. Prostovoljni prispevki bodo namenjeni pomoči potrebnim dijakom šole.

Tudi v projektu Srčna pisma za velike borce kot šola sodelujemo že vrsto let in tudi letos nadaljujemo z našo tradicijo in željo, da osrečimo otroke z redkimi boleznimi. Dijaki in dijakinje so tako za njih napisali kar nekaj voščilnic in srčnih pisem.
Na eni od delavnic so izdelovali kostume in sceno za igro Čebelica maja, s katero bodo v predprazničnih dneh razveselili otroke. Z izdelavo plakatov ter lepih misli pa so popestrili tudi učilnice.

V sklopu dneva prostovoljstva in dobrodelnosti smo letos prvič zbirali tudi odeje, brisače, hrano … za živali iz Zavetišča Turk.
V lesarskih delavnicah pa se že izdelujeta dve mladinski sobi, ki ju bo šola podarila družini, ki je zaradi poplav čez noč ostala brez strehe nad glavo.

Vse te aktivnosti je spremljala, fotografirala in snemala tudi novinarska ekipa dijakov, ki je izdelala časopis ter film o celodnevnem dogajanju. Poleg tega so pripravili zaključek in s petjem ter humorjem poskrbeli, da smo se vsi udeleženci, tako dijaki, dijakinje, mentorice in mentorji, domov odpravili z nasmeškom na ustih.

Še enkrat so dokazali, da jih, kljub njihovi mladosti, odlikujeta dobrodelnost in sočutnost. Med ustvarjanjem pa so se dijaki in dijakinje še bolj spoznavali in med seboj še bolj povezali.
Suzana Kumelj Bračič, prof.