palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Novice Novo mesto

Brezplačni vpis v novomeško knjižnico

Piše: Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, B.M.

Čas objave:
20.03.2020 12:45

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto odpravlja članarino za prvi vpis in tako odpira brezplačen dostop do 7000 naslovov dnevnih časopisov in revij z vsega sveta ter 1.300 elektronskih knjig v slovenskem jeziku.

Novomeška knjižnica, ki je zaradi hitrega širjenja koronavirusa do preklica zaprta, vsem, ki bi se v tem času želeli vpisati v knjižnico, ponuja možnost brezplačnega vpisa.

V Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto se preko spleta lahko vpišejo polnoletne fizične osebe, in sicer s spletnim obrazcem, kamor vnesejo svoje osebne podatke, kot so navedeni v njihovem osebnem dokumentu. Spletni obrazec in navodila za spletni vpis najdejo na spletni strani novomeške knjižnice.

Po opravljenem spletnem vpisu lahko člani knjižnice z domačega naslonjača dostopajo do oddaljenih knjižničnih storitev, kot sta izposoja e-knjig na portalu Biblos, prebiranje dnevnih časopisov in revij iz zbirke PressReader, ter brskajo po preostalih e-virih (dLib, Kamra, Tax-Fin-Lex itd.), ki jih knjižnica ponuja.

Na portalu Biblos lahko člani knjižnice trenutno izbirajo med preko 1.300 elektronskimi knjigami v slovenskem jeziku, zbirka PressReader pa omogoča računalniško prebiranje aktualnih izdaj časopisov in revij z vsega sveta. Med prosto dostopnimi časopisi najdete več slovenskih časnikov ter vse pomembnejše svetovne časopise: The Guardian, The Independent, Il Corriere della Serra, Die Presse, Večernji list, USA Today idr.

Za informacije in pomoč so vam na voljo na e-naslovu knjiznicanm@kmj.si ali tel. št. 07 / 393 46 00 vsak delovnik med 7. in 15. uro.