petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Novice Mirna

AVDIO&FOTO: Vrtec Deteljica bo dobil nov oddelek

Piše: LAPEGO/P.K.L.

Čas objave:
29.05.2019 12:59

Občinski svet Občine Mirna je na včerajšnji, 6. redni seji v tem mandatu sklenil, da bo Vrtec Deteljica, ki deluje pod okriljem Osnovne šole Mirna, dobil nov, osmi oddelek.

Mirna - Mavricni planet, nastop vrtickarjev in drugosolcev, fotoLapego.jpg
Nastop vrtičkarjev in drugošolcev na Mavričnem planetu
Foto: Lapego

Osnovna šola Mirna je zaprosila za odprtje novega oddelka v Vrtcu Deteljica pri OŠ Mirna, saj so v okviru razpisa v roku prejeli 62 vlog za vpis v vrtec v prihodnjem šolskem letu za otroke, ki sodijo v prvo in drugo starostno obdobje. 38 vlog so starši oddali za otroke iz občine Mirna, ki izpolnijo pogoj za vpis s 1. septembrom, pet do konca leta 2019, štirje pa v letu 2020; 15 vlog so oddali starši za otroke iz drugih občin. Glede na trenutno sestavo sedmih oddelkov bi vrtec brez dodatnega oddelka lahko sprejel največ 28 otrok, na čakalni seznam pa bi se uvrstilo deset otrok iz občine Mirna, ki izpolnijo starostni pogoj za vstop v vrtec s 1. septembrom, in devet otrok iz občine Mirna, ki starostni pogoj izpolnijo kasneje. »Glede na tako veliko število vlog je Občina Mirna z Vrtcem Deteljica, ki deluje pod okriljem Osovne šole Mirna, začela postopke za odprtje novega, osmega oddelka. Z novim oddelkom bo sprejetih kar največ otrok, ki imajo stalno bivališče v naši občini, kar pomeni, da bo brez predšolskega varstva ostalo minimalno število mirnskih otrok, ki pa starostni pogoj za vključitev v vrtec izpolnijo najkasneje,« pojasnjuje mag. Valerija Jarm, ki je v občinski upravi Občine Mirna zadolžena za družbene dejavnosti. 

Valerija Jarm, foto Lapego.jpg
Valerija Jarm
Foto: Lapego

Ostali sklepi:
Mirnski občinski svet je sprejel ugotovitveni sklep, da stranki SDS pripada 6,08 evra kot delno povračilo stroškov volilne kampanje za izvolitev kandidata za člana občinskega sveta, stranki NSi pa 20,46 evra. Drugi organizatorji volilnih kampanj zahtevkov za delno povračilo niso vložili. Seznanili so se še s programom oskrbe s pitno vodo za vodovod, ki ga upravlja Dana d. o. o. do leta 2021, s poročilom o izvajanju gospodarske javne službe čiščenja odpadnih vod na Centralni čistilni napravi Mirna v preteklem letu in z razdelitvijo sredstev za sofinanciranje programov na področju kmetijstva v letošnjem letu, z delom in porabo sredstev nadzornega sveta v preteklem letu in načrtom dela v letošnjem. Občinski svet je potrdil tudi prejemnike letošnjih občinskih priznanj, ki jih bo župan podeli v četrtek, 27. junija 2019, na osrednji, slovesni prireditvi v počastitev občinskega praznika.

Valerija Jarm o osmem oddelku vrtca Deteljica