evrovizija, švica Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemski izključena iz finala Evrovizije 2024

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Šentrupert

AVDIO&FOTO: Zaprisegel novi župan Šentruperta

Piše: LAPEGO/P.K.L.

Čas objave:
20.12.2018 12:48

V Šentrupertu novi župan mag. Andrej Martin Kostelec danes uradno začenja svoj mandat na čelu te občine, potem ko se je na ustanovni seji včeraj sešel tudi novi občinski svet.

Novi župan je bil v drugem krogu županskih volitev, ki se ga je udeležilo 71,71 odstotka vseh volilnih upravičencev v občini Šentrupert, izvoljen s 53,55 odstotki glasov volivcev, in je tako na mestu župana nasledil Ruperta Goleta, ki je občino vodil od ustanovitve leta 2006.

Novi šentruperski župan mag. Andrej Martin Kostelec pravi, da si želi, da bi v čim krajšem času sprejeli proračun za leto 2019 in dodaja: »Največji izziv, ki sem si ga zadal za začetek, je, da bomo pripravili in izgradili obvoznico okoli Šentruperta. To se mi zdi – in kakor sem tudi sprejel od občanov – nujno potrebno zaradi varnostnih razlogov kot tudi zaradi urejenosti prometa v samem središču občine.« 



V svojem nagovoru članom občinskega sveta je poudaril še pomen ureditve pitne vode, komunalne infrastrukture, skrbi za socialo in pestro društveno življenje ter dodal, da upa, da bo z občinskim svetom in občinsko upravo dobro sodeloval za nadaljnji razvoj Šentruperta.

Edini član občinskega sveta, ki je bil svetnik tudi v prejšnjem mandatu, je Tomaž Kurent, novi člani pa so Tomaž Ramovš, Jožica Berk, Alojzij Gregorčič, Andreja Žago, Franci Bartolj, Stanko Jaki, Matjaž Štrukelj in Boštjan Nemec. Na seji, ki jo je do potrditve mandatov občinskih svetnikov in župana vodil najastarejši občinski svetnik – Alojzij Gregorčič – so člani in članici izmed sebe izvolili tudi komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Predseduje ji Boštjan Nemec, člana pa sta Andreja Žago in Matjaž Štrukelj.

Novi župan Šentruperta Andrej Martin Kostelec o obvoznici

Andrej Martin Kostelec o pomenu obvoznice