sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Novice Trebnje

AVDIO: Večino očitanih nepravilnosti v občini Trebnje odpravljenih že v času revizije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.12.2016 13:35

Na Občini Trebnje so v odzivu na revizijsko poročilo računskega sodišča pripomnili, da je sodišče glede na številne očitke v preteklosti ugotovilo le nekatere nepravilnosti v poslovanju. Te pa so v času nadzora že odpravili oz. uvedli instrumente, da se napake ne bodo ponovile, je v sporočilu za javnost navedel župan Trebnjega Alojzij Kastelic.

Tako tudi računsko sodišče Občini Trebnje ne nalaga odzivnega poročila, saj je občina že tekom revizije izvedla vse popravljalne ukrepe, je opozoril.

Sicer pa župan Alojzij Kastelic v komentarju navaja, da so bile največje pomanjkljivosti ugotovljene na področju poslovanja z javnim podjetjem Komunala Trebnje. Tedaj so prešli iz sistema upravljanja s komunalnimi vodi v najemno razmerje z občino. Računsko sodišče meni, da bi občina morala neposredno sklepati pogodbe z izvajalci, medtem ko je občina pooblastila Komunalo Trebnje, da je v njihovem imenu in za njihov račun sklepala investicijske pogodbe z najugodnejšim izvajalcem, ki je bil izbran na javnem razpisu.

Tako na občini menijo, da ni bilo v ničemer prizadeto gospodarjenje z javnimi sredstvi ali oškodovana proračunska sredstva.

Na očitek v revizijskem poročilu, da odmerjajo zgolj 30 odstotkov od nezazidanih stavbnih zemljišč, v občini poudarjajo, da so računskemu sodišču pokazali vse poizkuse, da bi navedeni odlok spremenili, "vendar so svetniki vseh pet poizkusov gladko zavrnili, nazadnje na decembrski seji pred dobrim tednom".

Nekaj napak je bilo tudi na področju zaposlovanja, a na občini menijo, da niso bistvene. V prihodnje pa bodo dosledno izvajali predpisane postopke in utemeljitve ob zaposlitvah, so zapisali.

Pri razpisu za področje kulture in šport je bilo po občinskem pravilniku možno, da je ostanek sredstev razdelila komisija, ki je bila imenovana v ta namen. A glede na to, da računsko sodišče to obravnavalo kot napako, so že spremenili pravilnike in odpravili nepravilnost, v tem primeru gre za sredstva v višini okoli 9000 evrov.

Pri premoženjsko pravnih zadevah pa je prišlo do postopkovnih napak v manjšem številu opravljenih poslov, ki so na občini jih v teku revizije že sistemsko uredili in odpravili, je še navedel župan.

Župan Občine Trebnje v odgovoru na očitke Računskega sodišča