sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Novice Trebnje

AVDIO: Starejši zaposleni kažejo posebno pripadnost podjetju

Piše: P.K.L.

Čas objave:
25.09.2018 10:53

Staranje delovne sile je realnost, ki se ji morajo vsi tisti, ki se ukvarjajo z organizacijo dela v podjetjih, pravočasno prilagoditi. Kombinacija starejših in mlajših zaposlenih, prenos znanja in inovativnost zagotavljajo podjetju dolgoročen uspeh.

»Staranje delovne sile je izziv, ki mora biti prepoznan in sprejet s strani celotnega podjetja. Vedno bolj se je treba zavedati medgeneracijskega sodelovanja, ki temelji na medgeneracijskem učenju, saj lahko le tako zagotovimo prenos in izmenjavo znanja in izkušenj med generacijami. Potrebno se je tudi zavedati, da je uspešnost organizacije odvisna od njenih zaposlenih, saj bodo le motivirani zaposleni dosegli takšne rezultate, ki bodo v korist podjetju, zato si v Trevesu prizadevamo za aktiven prenos znanja in sodelovanje vseh zaposlenih v delovnih procesih,« pojasnjuje Anja Nose iz podjetja Treves. (-spodaj pripeta tonska izjava A. Nose)


Helena Kopar iz podjetja Tomplast pa dodaja: »Vsak zaposleni ima pomembno vlogo v našem podjetju in je član naše ekipe, ne glede na starost, izobrazbo ali položaj v podjetju. Starejši kot so, pomeni, da imajo več izkušenj in znanj, katere je potrebno le še nadgrajevati in koristiti. Starejše zaposlene v našem podjetju prezaposlujemo na lažja delovna mesta, kjer je manjša fizična obremenitev, če se seveda s tem strinjajo, saj je zdravje zaposlenih na prvem mestu. Naš cilj in želja sta, da se naši zaposleni upokojijo zdravi in še dolgo časa potem uživajo sadove dolgoletnega dela.« (- spodaj pripeta tonska izjava H. Kopar)


»Starejši zaposleni imajo znanja, usposobljenosti in izkušnje, ki so jih razvijali skozi leta izobraževalne in delovne dobe. Človek, ki je več let zaposlen v podjetju, sodeluje in doživlja razvoj podjetja tudi kot svoj uspeh, zato čuti posebno pripadnost podjetju. To je vrednota, ki je mladi delavec še nima. Ima pa sodobno in aktualno znanje ter neobremenjeno ustvarjalnost. Zato je povezovanje in sodelovanje različnih generacij, preizkušene tradicije in zanesene kreativnosti, ključno za razvoj in delo podjetja in družbe kot celote,« pravi direktorica Centra za izbraževanje in kulturo Trebnje Patricija Pavlič. (- spodaj pripeta tonska izjava P. Pavlič)


O tem, kako prenesti znanje med zaposlenimi, kako zmanjšati odsotnost na delovnem mestu zaradi bolezni, kako povečati zavzetost starejših zaposlenih in o primeru dobre prakse bodo štirje izvrstni strokovnjaki govorili na brezplačnem dogodku z naslovom Starejši zaposleni – realnost prihodnosti, ki bo ta četrtek na Centru za izobraževanje in kulturo Trebnje. Vsi, ki jih zanima organizacija dela v podjetju ali ki iščejo načine sofinanciranja reorganizacije, bodo lahko prisluhnili predavanjem Eve Mermolja, Zdenka Šalde, dr. med., dr. Sare Brezigar in dr. Željka Ćurića.

Anja Nose

o starejsih zaposlenih v Trevesu


Patricija Pavlic

o posebni pripadnosti starejsih zaposlenih


Helena Kopar

o zaposlenih v Tomplastu