Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Novice Novo mesto

AVDIO: 11% več zaseženih vozil kot v celotnem lanskem letu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.11.2016 16:00

Policisti so na območju Policijske uprave Novo mesto kršiteljem do 21.tega meseca zasegli kar 311 motornih vozil, kar je za 11 odstotkov več kot v celotnem lanskem letu.

Zaseg vozil je urejen z Zakonom o pravilih cestnega prometa, je povedala predstavnica za stike z javnostmi na Policijski upravi Novo mesto, Alenka Drenik in za radio Krka pojasnila: "Policisti so na območju Policijske uprave Novo mesto zasegli 252 osebnih avtomobilov, 42 motornih koles in koles z motorjem, 5 tovornih vozil in 12 kmetijskih traktorjev. V praksi gre največkrat za kršitve zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vožnje s tehnično neizpravnimi vozili in ko storilec kljub prepovedi policistov nadaljuje vožnjo. Te kršitve pogosto spremlja tudi vožnja pod vplivom alkohola in ostale kršitve cestnoprometnih predpisov," je še povedala Drenikova.

Niso redki primeri, ko policisti ustavijo kršitelja, ki vozniškega izpita sploh še ni opravljal. Ko policisti odredijo zaseg motornega vozila, vozilo prevzame pogodbena avtovleka in ga odpelje na parkirišče pogodbenega podjetja za hrambo vozil. Sodišče v nadaljevanju postopka s sodbo odloči o vrnitvi vozila, odvzemu vozila, uničenju vozila ali odvzemu in prodaji vozila.