palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Novice Ljubljana/Črnomelj

Adecco in zavod za zaposlovanje združila moči za mlade

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.03.2016 09:10

Kadrovska agencija Adecco in Zavod RS za zaposlovanje sta združila moči, da bi pomagala mladim iskalcem prve zaposlitve. Prve karierne delavnice bodo potekale danes v šestih mestih po Sloveniji, med drugim tudi v Črnomlju.

Organizaciji Adecco, ki že več let izvaja program pomoči mladim pri nabiranju izkušenj, ter zavod, ki je ena ključnih ustanov na trgu dela, želita s skupno akcijo doseči čim širšo skupino mladih ter jim pomagati in svetovati, so zapisali v sporočilu za javnost.

Po podatkih Zavoda za zaposlovanje je bilo januarja namreč več kot 27.000 mladih, starih do 29 let, brez službe, kar okoli 40 odstotkov zaposlovalcev pa meni, da je glavna ovira pri zaposlovanju mladih njihovo pomanjkanje izkušenj za začetniška delovna mesta.

"Vključevanje mladih na trg dela je pomembno tako za mlade kot za podjetja in rast gospodarstva, je prepričan direktor Adecca Slovenija Miro Smrekar. Kot je še dejal, pri vseh aktivnostih opažajo neskladje med potrebami podjetij in veščinami mladih iskalcev zaposlitve.


"Kot družba moramo ukrepati pri trendu izobraževanja - da se bodo mladi ljudje odločali za izobrazbo, ki jo podjetja potrebujejo, da hkrati skrajšamo čas študija pa moramo najti način, kako ustvariti nova delovna mesta v Sloveniji, ki jih bomo lahko zapolnili s trenutnimi kadri."

Na zavodu medtem verjamejo, da si mladi lahko povečajo možnost zaposlitve, če se naučijo, kako prepoznati svoje prednosti in jih predstaviti delodajalcem.

Danes bodo delavnice v Ljubljani, Mariboru, Kranju, Kopru, Celju in Črnomlju.