pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Novice Novo mesto

ACH morda v prodajo Adrie Mobil

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
14.09.2016 13:18

Družba ACH je Adrio Mobil včeraj obvestila o začetku pregleda strateških povezav in morebitni prodaji njihovega 99,72-odstotnega deleža v tej novomeški družbi. Generalna direktorica Adrie Mobil Sonja Gole je ob tem opozorila, da je njihov lastnik odločitev o prodaji očitno že sprejel, in opozorila na neprimernost takšnega prodajnega postopka.

"Glede na to, da je ACH družbi Adria Mobil poslal tudi čistopis poziva potencialnim investitorjem, družba Adria Mobil utemeljeno sklepa, da je večinski lastnik odločitev o prodaji že sprejel," je Goletova sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze.

V družbi po njenih navedbah ocenjujejo, da prodajni postopek, na način, kot je predviden, ni primeren, saj ogroža realizacijo zastavljenih strateških ciljev in s tem interese družbe in njenih deležnikov.

Ob tem je spomnila, da Adria Mobil predstavlja enega največjih izvoznikov v državi in v svoji skupini zaposluje več kot 1500 ljudi. Skupina na leto ustvari preko 300 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje in več kot 15 milijonov evrov čistega dobička.

"Blagovna znamka Adria je ena izmed najbolj prepoznavnih slovenskih blagovnih znamk, ki na zahtevnem mednarodnem trgu vrsto let beleži odlične rezultate, ti pa se demonstrirajo v obliki nenehnega povečevanja tržnega deleža in krepitvi vrednosti blagovne znamke," je navedla.

Družba je finančno stabilna, nizko zadolžena, z močnim denarnim tokom, ki zagotavlja servisiranje vseh poslovnih obveznosti družbe in redna izplačila dividend.