franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

13-letnik prevažal še dva otroka

Piše: R.K.

Čas objave:
16.02.2024 10:15

Brežiški policisti so v naselju Marof včeraj ustavili voznika, ki ni vozil zanesljivo. Ugotovili so, da avto vozi 13-letnik, v avtomobilu pa je imel še dva otroka. Na kraj so poklicali starše in avtomobil zasegli. Zoper starša 13-letnika bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Včeraj nekaj po 8. uri so policisti obravnavali prometno nesrečo na avtocesti v smeri proti Obrežju, pri izvozu za Kronovo. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 60-letni voznik osebnega avtomobila peljal po desnem prometnem pasu, zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom in trčil v zadnji del tovornega vozila, ki ga je pred njim vozil 45-letni voznik. Hudo poškodovanega 60-letnega povzročitelja nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Vse okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.
Včeraj okoli 22.30 se je zgodila prometna nesreča v Bršljinu v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 31-letni voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 20-letnega voznika. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,98 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in bodo o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za ugotovljene kršitve določa globo v višini 1.500 evrov, vozniku motornega vozila pa se izreče tudi 21 kazenskih točk.
Med kontrolo prometa v Semiču so policisti včeraj nekaj po 12. uri ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio, na katerem sta bili nameščeni različni registrski tablici. Med postopkom so ugotovili, da 24-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Renault clio so mu zasegli in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.
Nekaj pred polnočjo so včeraj brežiški policisti v Čatežu ob Savi kontrolirali voznika osebnega avtomobila Seat arosa. 22-letni kršitelj je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,46 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.