pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kultura Novo mesto

Z Romanom Jeralo o omikronu in epidemiji

Piše: R.K.

Čas objave:
22.12.2021 08:00

Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja vas danes 22. decembra, ob 18. uri vabijo na spletni pogovorni večer s prof. dr. Romanom Jeralo. Z vodjo Kemijskega inštituta se bodo pogovarjali o aktualnih vprašanjih, s katerimi se soočamo po skoraj dveh letih epidemije.

Kaj nas čaka do pomladi? Kaj nam prinaša nova različica koronavirusa omikron? Kako lahko sami prispevamo k izboljšanju situacije? Kako delujejo virusi in kako učinkovito je cepljenje? Bi lahko omikron ustavil epidemijo?

Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja vas vabijo na spletni pogovorni večer s prof. dr. Romanom Jeralo, vrhunskim znanstvenikom svetovnega slovesa, vodjo Kemijskega inštituta in nominirancem za Delovo osebnost leta 2021. Uvršča se med vodilne svetovne sintezne biologe, širši javnosti pa je v obdobju epidemije koronavirusa postal poznan predvsem kot zaupanja vreden interpret in pojasnjevalec številnih vprašanj, povezanih z epidemijo. Kot znanstvenik namreč čuti dolžnost, da poskuša pomagati javnosti razumeti kompleksne razmere, v katerih smo se znašli in nam dnevno preko različnih medijev potrpežljivo pojasnjuje delovanje virusov in različnih vrst cepiv. Z njim se bodo pogovarjali o aktualnih vprašanjih, s katerimi se soočamo po skoraj dveh letih bojevanja s koronavirusom.

Pogovor z njim, ki ga bo povezovala Nina Štampohar, si lahko ogledate na YouTube kanalu Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto.