palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Kultura Novo mesto

In stoletje bo zardelo. Primer Kocbek.

Piše: R.K.

Čas objave:
23.05.2021 09:58

Anton Podbevšek Teater se prvič v tem letu predstavlja v živo, in sicer s predstavo avtorja Andreja Inkreta z naslovom In stoletje bo zardelo. Primer Kocbek. Premiera v bo nocoj ob 20. uri v v Galeriji Božidar Jakac Kostanjevica na Krki.

Predstava je nastala na podlagi knjige avtorja Andreja Inkreta z istoimenskim naslovom In stoletje bo zardelo, ki je prva biografska knjiga o Edvardu Kocbeku. Avtor se je pri opisovanju Kocbekovega življenja natančno in nepristransko oprl na vso razpoložljivo dokumentacijo, na Kocbekove knjige, pesmi, novele, članke, avtorefleksije – predvsem na tisoče strani njegovih dnevniških zapiskov – kakor tudi na dokumente in pričevanja o njegovem življenju in delu.

in-stoletje-bo-zardelo.-primer-kocbek.
In stoletje bo zardelo. Primer Kocbek.
APT

Poleg današnje premiere bodo uprizoritve, prav tako v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki, sledile še 24., 25. in 26. maja ob 20. uri.

in-stoletje-bo-zardelo.-primer-kocbek.
In stoletje bo zardelo. Primer Kocbek.
APT

V predstavi bodo nastopili Borut Doljšak, Peter Harl, Anuša Kodelja, Matija Rupel, Mario Dragojević, Vitorija Zdovc, Timotej Novaković, Gregor Podričnik, Lovro Zafred, Gregor Čušin, Pavle Ravnohrib, Janez Hočevar in Gal Žižek. Predstava je nastala v koprodukciji Anton Podbevšek Teatra in SNG Nova Gorica ter v sodelovanju s Cankarjevim domom Ljubljana in Galerijo Božidar Jakac v Kostanjevica na Krki.