franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

Zbil peško; več vinjenih voznikov

Piše: R.K.

Čas objave:
19.01.2024 11:50

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 156 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola in zasegli motor kršitelju cestno prometnih predpisov. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje. PROMETNA VARNOST

PROMETNA VARNOST

Trčil v peško

18. 1. nekaj pred 7. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Pod Trško goro. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 58-letni voznik osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčil v 18-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Lažje poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo povzročitelju zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Na mejni prehod z 2,6 promili alkohola

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo okoli 20. ure pripeljal voznik osebnega avtomobila, državljan Hrvaške. Policisti so mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 40-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,25 miligramov alkohola. so odvzeli prostost in ga pridržali. Danes ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Voznik mopeda pod vplivom alkohola

Policisti PP Črnomelj so med kontrolo prometa v Črnomlju nekaj po 20. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika mopeda, ki med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade. Med postopkom so ugotovili, da gre za 20-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan moped, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,92 miligramov alkohola. Moped so mu zasegli, zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V Brežicah voznik pod vplivom alkohola, kolesar pod vplivom psihoaktivnih snovi

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog v Bukošku okoli 12.30 zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj vozi pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,53 miligramov alkohola. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili hitri test, ki ga je odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Okoli 21. ure so v Brežicah prav tako zaradi nezanesljive vožnje ustavili kolesarja. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili hitri test, ki je bil pozitiven na psihoaktivne snovi. Strokovni pregled je kršitelj odklonil. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Poškodovan voznik mopeda

Nekaj pred 8. uro se je zgodila prometna nesreča z udeležbo voznika osebnega avtomobila in voznika mopeda na Topliški cesti. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 30-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v križišču odvzel prednost 15-letnemu vozniku mopeda. Lažje poškodovanega mladoletnika so oskrbeli v bolnišnici. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča pri Dolenjih Jesenicah

O prometni nesreči na cesti med Puščavo in Dolenjimi Jesenicami smo bili obveščeni nekaj pred 13. uro. Policisti PP Trebnje so ugotovili, da je 22-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,26 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Nasilnežu prepovedali približevanje žrtvam

Policisti PP Novo mesto so zaščitili žrtve nasilja v družini in 46-letnemu nasilnežu iz okolice Novega mesta izrekli ukrep prepovedi približevanja. Ugotovili so, da osumljenec že dalj časa izvaja fizično in psihično nasilje nad mamo in bratom. Žrtvi žali, ju pretepa, zaničuje, ustrahuje in preganja iz skupnega prebivališča. Zaradi razlogov za sum, da bo nasilnež ogrozil njuno življenje, osebno varnost in svobodo, so mu izrekli prepoved približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojno institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper 46-letnika bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Ukraden avtomobil

V noči na 19. 1. je s parkirnega prostora na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu nekdo odtujil osebni avtomobil Renault megan 1,5 DCI bele barve, registrskih oznak NM DS-332.

Vlomi in tatvine

Na Medičevi ulici v Novem mestu je dopoldne nekdo vlomil v prostore delavnice in odtujil baterijski vrtalnik. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 200 evrov škode.

Poškodovan avtomobil

Na parkirnem prostoru v Dobruški vasi je med 18. in 21. uro nekdo razbil stekla in ogledala osebnega avtomobila VW tiguan in ga poškodoval po karoseriji. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 5.000 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Slovenska vas, Mihalovec, Nova vas pri Mokricah, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 43 državljanov Sirije, 12 državljanov Ukrajine, šest državljanov Afganistana, štiri državljane Maroka, štiri državljane Rusije, tri državljane Irana in državljana Palestine. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.