sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Kronika Novo mesto

Voznik tovornjaka z več kot dvema promiloma alkohola

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
03.12.2018 13:29

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 150 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 549 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, tri prometne nesreče, v kateri so se udeleženci lažje poškodovali in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 41-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu in Metliki pridržali kršitelja, ki se kljub ukazom policistov nista pomirila. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST
Voznik tovornega vozila z več kot dvema promiloma alkohola
V noči na 2. 12. so policisti PPP Novo mesto preverjali psihofizično stanje voznikov na območju mejnega prehoda Obrežje. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so odredili preizkus vozniku tovornega vozila s priklopnikom iz Romunije. 43-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 1,02 miligramov alkohola (2,12 g/kg). Voznika so odpeljali v prostore za pridržanje in mu zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog. Danes ga bodo z obdolžilnim predlogom zaradi vožnje pod vplivom alkohola privedli pred pristojno sodišče.

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola
V noči na 1. 12. se je zgodila prometna nesreča v okolici Trebnjega.
Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 29-letna voznica, ki je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v drevo. Povzročiteljica, ki se je v nesreči huje poškodovala, med vožnjo ni bila pripeta z varnostnim pasom, v litru izdihanega zraka pa je imela 0,65 miligramov alkohola.

KRIMINALITETA
Prijeli roparja, ki je z nožem grozil prodajalki
Črnomaljske policiste so 1. 12. poklicali na pomoč iz prodajalne v Črnomlju, kjer naj bi prišlo do ropa. Na kraj je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj. Zbrali so obvestila in ugotovili, da naj bi zamaskirani storilec vstopil v prodajalno, v roki je držal nož in v angleškem jeziku od prodajalke zahteval, da mu izroči denar. Storilec je pobral denar in peš pobegnil. Na podlagi opisa roparja in smeri bega so policisti izvedli blokado območja in 39-letnega moškega iz Črnomlja kmalu prijeli. Nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin, po zaključeni preiskavi pa ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja ropa.

V prodajalni napadel varnostnika
1. 12. popoldne smo bili obveščeni, da je v eni izmed prodajaln v Novem mestu neznanec napadel varnostnika, ga poškodoval in pobegnil. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih novomeških policistov naj bi varnostnik opazil otroka, ki je iz prodajalne nameraval odtujiti artikel. Ko je otroka na ravnanje opozoril, ga je napadel neznani moški, ga večkrat udaril in pobegnil. Varnostniku so lažje poškodbe oskrbeli v novomeški bolnišnici, policisti pa nadaljujejo s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev osumljenca kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

Vlomi in tatvine


V Dolenji stari vasi je 30. 11. popoldne nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in lastnika oškodoval za 2000 evrov.

Med 29. 11. in 1. 12. je v Velikem Podljubnu neznanec vlomil v gospodarski objekt ob stanovanjski hiši in odtujil električno ročno orodje. Škode je za okoli 1000 evrov.

V vinorodnem okolišu Otavnik so med 13. 11. in 1. 12. neznanci vlomil v pet počitniških hiš. Odtujili so motorne žage, kosilnico in ročno orodje. Škode je za okoli 3000 evrov.

V Trebnjem je 2. 12. med 17. in 19, uro skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil kovinsko blagajno s pištolo in naboji.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Prijeli sprovajalca in tujca, ki je nezakonito prestopil državno mejo
Brežiški policisti so 2. 12. v Čatežu ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da voznik, državljan Francije, v vozilu prevaža državljana Sirije, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Poskusi izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je 30. 11. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila iz Makedonije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so našli pet tujcev, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli. Državljane Afganistana so predali hrvaškim varnostnim organom.

1. 12. so policisti pri pregledu tovornega vozila makedonskih registrskih oznak s pomočjo senzorjev srčnega utripa v tovornem delu našli dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim policistom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Tribuče, Vukovci, Župelevec in Kostanjevica na Krki izsledili in prijeli 21 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci, ki so se izrekli za državljane Bangladeša, Iraka, Irana, Sirije, Maroka in Kitajske še niso zaključeni.