902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Kronika

Voznik tovornega vozila z 2,7 promili alkohola

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
27.05.2019 12:44

Na mejni prehod Obrežje, je v soboto, na izstop iz Slovenije pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in 54-letnemu vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,30 miligramov alkohola. Kršitelja so pridržali in ga privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Med poostrenim nadzorom 13 voznikov pod vplivom alkohola
Policisti so na območju Dolenjske, Posavja in Bele krajine 25. 5. zvečer preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. Med kontrolo so ustavili 161 voznikov in pri 13 voznikih ugotovili, da vozijo pod vplivom alkohola. Kršiteljem so izdali plačilne naloge oziroma na sodišče naslovili obdolžilne predloge.

Kršitelja pridržali
Novomeški policisti so v noči na 26. 5. na Ljubljanski cesti ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 46-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,90 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prav tako v noči na 26. 5. so brežiški policisti v Gornjem Lenartu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. 32-letni državljan Italije je imel v litru izdihanega zraka
0,73 miligramov alkohola. Po zaključenem pridržanju so ga privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Sevniški policisti so 24. 5. med kontrolo prometa v Sevnici ustavili 49-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,58 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Med vožnjo po avtocesti zaspala
26. 5. okoli 7.30 se je zgodila prometna nesreča na cesti Ljubljana - Novo mesto, pri počivališču Dul. Novomeški prometniki so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 53-letna voznica osebnega avtomobila iz Bolgarije vozila iz smeri Ljubljane proti Novem mestu. Zaradi utrujenosti je voznica med vožnjo zaspala in zapeljala na peščeno bankino, kjer je sunkovito zavila, večkrat trčila v varovalno ograjo in v prometno signalizacijo, kjer je z vozilom obstala. Povzročiteljica nesreče in 70-letni potnik sta se v nesreči lažje poškodovala.

Motoristu odvzel prednost
O prometni nesreči z udeležbo motorista in voznika osebnega avtomobila v Žužemberku so bili policisti PP Dolenjske Toplice obveščeni 24. 5. okoli 17.30. Ugotovili so, da je nesrečo povzročil 82-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v križišču odvzel prednost 51-letnemu motoristu. Motorist je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.