roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Kronika Novo mesto

Vozili pod vplivom alkohola

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.04.2016 13:58

Opite voznike so minuli vikend policisti ustavili v Črnomlju, Metliki in Novem mestu.

Črnomaljski policisti so bili minulo soboto popoldne obveščeni, da naj bi v kraju Črešnjevec pri Dragatušu pijan voznik z osebnim avtomobilom vozil po travi in vznemirjal prebivalce. Policisti so 41-letnega kršitelja izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Voznik je opravljanje preizkusa in strokovni pregled odklonil. Policisti so ga odpeljali v prostore za pridržanje, mu odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti Policijske postaje Metlika so včeraj zvečer v Metliki ustavili voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. 62-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,99 miligramov alkohola (2,06 g/kg). Kršitelju so zasegli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na Ljubljanski cesti v Novem mestu so policisti prav tako včeraj zvečer ustavili 46-letnega voznika osebnega avtomobila. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je vozil neregistriran avtomobil, je imel v litru izdihanega zraka 0,80 miligramov alkohola (1,66 g/kg). Renault kangoo so mu zasegli in o kršitvah seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine


V Brežicah je 8. 4. nekdo skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil premoženjsko škodo.

Med 9. 4. in 10. 4. je v Češči vasi neznanec vlomil v nedograjeno stanovanjsko hišo in odtujil sesalnik in nekaj plastenk pijače. Lastnika je oškodoval za 400 evrov.

V Bogneči vasi na območju Trebnjega so v noči na 10. 4. neznanci vlomili v tri zidanice. Z vlomi in tatvinami so povzročili za okoli 700 evrov škode.

V noči na 11. 4. je v Velikem Gabru nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil tobačne izdelke. Škode je za okoli 1000 evrov.