petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Kronika Novo mesto

Vlomilci spet na delu

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
26.01.2018 12:29

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 220 klicev.

Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in deset prometnih nesreč, v kateri je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Nekaj po 18. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na avtocesti, pri odcepu za Kronovo, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v varovalno ograjo. Opravili so ogled in ugotovili, da je 32-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. Povzročitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,41 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Vlomi

Med 24.1. in 25.1. je v kraju Lisec na območju Trebnjega nekdo vlomil v počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 150 evrov škode.

Nekaj po 20. uri je v Pišecah neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in odtujil denar.

Črnomaljski policisti so bili včeraj obveščeni, da je med 21.1. in 25.1. nekdo skozi vrata v pritličju vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar, prenosni računalnik in ključe vozila. Lastnico, ki je bila v tem času odsotna, je oškodoval za okoli 1800 evrov.