stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Vinjen povzročil nesrečo

Piše: R.K.

Čas objave:
22.01.2024 10:59

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 19. 1. in 22. 1. 2024 posredovali v 179 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 593 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 23 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 21-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. V Brežicah so zaščitili žrtev nasilja v družini in nasilnežu izrekli prepoved približevanja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Na parkirnem prostoru gostinskega lokala na Šmarješki cesti v Novem mestu je 20. 1. nekaj pred 19. uro voznik osebnega avtomobila trčil v parkirano vozilo in odpeljal s kraja. Policisti so 28-letnega kršitelja, ki se je v nesreči lažje poškodoval izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,68 miligramov alkohola, opravljanje strokovnega pregleda pa je odklonil. O številnih kršitvah cestno prometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznika pridržali

Med kontrolo prometa na območju Brezine so policisti PP Brežice v noči na 21. 1. zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da gre za 59-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,74 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine


Med 18. 1. in 20. 1. je v Žužemberku nekdo vlomil v objekt. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Na parkirnem prostoru gostinskega lokala na Čatežu pri Veliki Loki je v noči na 21. 1. neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z gotovino, dokumenti in ključi. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 300 evrov.

V noči na 21. 1. je nekdo vlomil v objekt na Trški Gori in odtujil manjšo količino kovancev.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

20. 1. okoli 19.30 so policisti v Rigoncah kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Hyundai poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 30-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža štiri državljane Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. V noči na 21. 1. so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila nizozemskih registrskih oznak. 31-letna državljanka Poljske je prevažala tri državljane Turčije in dva državljana Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo. Državljanu Ukrajine in državljanki Poljske so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazenskima ovadbama zaradi kaznivih dejanj prepovedanih prehajanje meje ali ozemlja države so ju privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor. Državljani Sirije in državljani Turčije so izrazili namero za podajo prošnje za mednarodno zaščito.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 19. 1. in 22. 1. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Rakovec, Nova vas pri Mokricah, Jereslavec, Mostec, Stara vas, Kapele, Župelevec) izsledili in prijeli 155 državljane Sirije, 28 državljanov Afganistana, 28 državljanov Rusije, 21 državljanov Maroka, 20 državljanov Nepala, 16 državljanov Somalije, 12 državljanov Bangladeša, osem državljanov Kitajske, tri državljane Turčije, tri državljane Egipta, dva državljana Indije in državljana Tunizije in na območju PP Črnomelj (Črnomelj, Vinica, Drežnik, Učakovci, Žuniči) 19 državljanov Sirije in devet državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.