franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Večje število Turkov nedovoljeno vstopilo v Slovenijo

Piše: R.K.

Čas objave:
20.07.2023 09:36

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 88 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 317 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Brežicah kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, groženj in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju prometne varnosti so policisti kršitelju zasegli kombi. Policisti PP Novo mesto so okoli 20. ure na Kandijski cesti ustavili voznika kombija VW transporter. Med postopkom so ugotovili, da 24-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Kombi so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na področju javnega reda in miru so pridržali kršitelja. V noči na 20. 7. so brežiške policiste poklicali na pomoč iz bencinskega
servisa na območju Brežic, kjer se je kršitelj nedostojno vedel do osebja, nadlegoval je obiskovalce in razbijal inventar. 19-letnik se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.


Na področju mejnih zadev in tujcev so prijeli štiri sprovajalce in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Nekaj po 11. uri so policisti na območju Obrežja ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 54-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Okoli 14. ure so na Obrežju ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila iz Hrvaške, ki je prevažal pet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Nekaj pred 15. uro so na izvozu z avtoceste pri Dobruški vasi kontrolirali voznika kombija iz Ukrajine. 32-letni voznik je prevažal pet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Na območju Čateža ob Savi so okoli 15.30
kontrolirali voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. 30-letni državljan Hrvaške je prevažal šest državljanov Turčije, ki so nedovoljeno prestopili mejo. Državljanoma Ukrajine in državljanoma Hrvaške so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Jesenice na Dolenjskem, Nova vas pri Mokricah, Podgračeno) izsledili in prijeli 37 državljanov Afganistana, 36 državljanov Pakistana, 15 državljanov Indije, osem državljanov Maroka, osem državljanov Iraka, sedem državljanov Nepala, dva državljana Gambije, državljana Bangladeša, državljana Sierra Leone in državljana Rusije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.