Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

Plastika morje Svet24.si

Prvi protiplastični sporazum: Od nafte do ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Kronika Novo mesto

V prometnih nesrečah poškodovani dve peški

Piše: Pu NM

Čas objave:
12.12.2017 13:51

Nesreči sta se zgodili včeraj v Sevnici in Krškem.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 256 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari in tatvin.

PROMETNA VARNOST

V prometnih nesrečah poškodovani dve peški
Nekaj pred 17.30 so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči v Krškem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 41-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v 46-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Lažje poškodovano peško so reševalci odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.



Sevniški policisti so bili v večernih urah obveščeni, da v zdravstvenem domu oskrbujejo mladoletnico, ki naj bi bila popoldne udeležena v prometni nesreči. Zbrali so obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila v Krmelju okoli 15. ure. Po prvih ugotovitvah naj bi 38-letna voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčila v mladoletno peško, ki naj bi po izstopu iz avtobusa nenadoma stopila na prehod za pešce. Peška je v nesreči utrpela lažje poškodbe, okoliščine nesreče pa policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli
Policisti na mejnem prehodu Obrežje so med opravljanjem mejne kontrole v tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak našli dva tujca, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli. Državljana Pakistana so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.