evrovizija, švica Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Kronika

V okolici Novega mesta posredovala Specialna enota slovenske policije

Piše: R.K.

Čas objave:
04.02.2022 15:29

Nekaj minut po deveti uri dopoldne so policisti na številki 113 prejeli klic, da je moški grozil in streljal proti ljudem na območju Zbur.

Ob zbiranju obvestil o dogodku ter preverjanju okoliščin je moški v hiši (kasneje so ugotovili, da gre za 85-letnika, ki tam stanuje), zagrozil tudi policistom ter jim tako preprečil izvedbo uradne naloge.

Zaradi suma, da je moški oborožen in nevaren, so policisti v skladu s predvidenimi postopki preventivno zavarovali širše območje okoli hiše ter preprečili dostop. Poleg novomeških policistov in kriminalistov so sodelovali še policisti z dronom, ki so pomagali spremljati dogajanje okoli hiše in nadzorovati območje.

Policisti Specialne enote Policije so nekaj pred trinajsto uro vstopili v hišo in moškega, s katerim so bili v stiku tudi policijski pogajalci, prijeli. Pred tem je iz hiše odvrgel pištolo in se mirno predal. Kasneje so ugotovili, da naj bi šlo za plašilno pištolo, v imitaciji prave pištole.

Komisija sektorja kriminalistične policije opravlja ogled kraja, o dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec.