boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Kronika Kostanjevica na Krki/Mrtvice

V nesreči huje poškodovani dve osebi

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
05.04.2019 10:25

Nekaj po 14. uri so bili policisti obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti med Boštanjem in Radečami. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo zaradi nepravilnega prehitevanja povzročil 64-letni voznik osebnega avtomobila.

Ob prehitevanju tovornega vozila je zavil desno in najprej trčil v zadnji del priklopnega vozila, potem pa čelno še v avtomobil 18-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. V nesreči se je huje poškodovala 66-letna potnica v vozilu 64-letnega voznika. Reševalci so v bolnišnico odpeljali tudi povzročitelja, 58-letno potnico iz njegovega vozila in 18-letnega voznika. Vsi so lažje poškodovani.

Med kontrolo prometa v Mrtvicah so policisti PP Krško v noči na 5. 4. ustavili voznika kombija in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 53-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,66 miligramov alkohola (3,5 g/kg). Nevarnega voznika so izločili iz prometa, vozilo so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V Kostanjevici na Krki pa so odredili preizkus alkoholiziranosti 38-letnemu vozniku. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. O kršitvi so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.