franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

V avtomobilu je prevažal kar sedem tujcev

Piše: R.K.

Čas objave:
21.02.2024 08:05

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 137 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, nasilništva, grožnje, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Včeraj nekaj po 16. uri so policisti na območju Obrežja kontrolirali voznika osebnega avtomobila Renault megane nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 56-letni državljan Romunije v vozilu prevaža sedem državljanov Sirije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Romunije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Sirije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Rakovec, Obrežje) izsledili in prijeli 1devet državljanov Afganistana, sedem državljanov Indije, štiri državljane Nepala, tri državljane Maroka, dva državljana Turčije, državljana Bangladeša in državljana Pakistana. Na območju PP Črnomelj (Paunoviči, Vinica) so prijeli tri državljane Sirije in dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.