podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Kronika Trbovlje

Umorjen moški nekdanji policist

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.07.2016 07:48

Identiteta moškega, ki je bil najden umorjen v Trbovljah, je znana: gre za nekdanjega policista Branka Bajdeta.

Domačini so ob odkritju umorjenega takoj vedeli, za koga gre, medtem ko policija ni dajala informacij.  Imel je odsekano glavo, po nekaterih podatkih tudi roko, je bilo moč neuradno slišati. 

Nekaj ur pozneje so vest o smrti, ki bi lahko imela sumljive okoliščine, potrdili tudi policisti. Tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana Maja Ciperle Adlešič je zaradi interesov preiskave povedala le, da je bila v ponedeljek dopoldne PU Ljubljana obveščena o pogrešanem 63-letnem moškem iz okolice Trbovelj. Policisti so takoj začeli vse aktivnosti, ki so ob prijavah pogrešanih oseb predvidene. Med drugim so pri pregledu okolice, kjer je 63-letnik bival in se gibal, tega našli mrtvega. "Do zdaj ugotovljene okoliščine kažejo, da je umrl nasilne smrti," je zaključila Adlešičeva v prvem poročilu.

Obdukcija, ki so jo opravili na inštitutu za sodno medicino, pa je potrdila sum, da je moški umrl nasilne smrti. Adlešičeva je sporočila: "Do zdaj ugotovljene okoliščine kažejo, da je 63-letnik umrl nasilne smrti. Policisti in kriminalisti intenzivno nadaljujejo preiskavo. Zaradi interesa preiskave in morebitnih nadaljnjih postopkov kriminalistov ta trenutek več informacij ne moremo posredovati."

Po poročanju medijev je Bajde živel na manjši kmetiji, ki stoji na odročnem kraju visoko v Zasavskem hribovju in je del naselja Ključevica, ki po zadnjih podatkih šteje le 25 prebivalcev. Ob kmetiji leži na pogled malce zanemarjena njiva, za njo pa se pobočje prevesi v gozdnat prepad, v katerem so možje v modrem, ki so včeraj dopoldne še opravljali zadnja preiskovalna dejanja, našli njegovo truplo.

Neuradno policisti včeraj popoldne v zvezi z domnevnim kaznivim dejanjem niso še nikomur odvzeli prostost.

Kriminalisti in policisti sicer preiskujejo smrt nekdanjega kolega, saj je bil Branko Bajde v obdobju nekdanje Jugoslavije policist oziroma takrat še miličnik. Trboveljsko policijsko postajo, kjer je bil zaposlen, pa je zapustil leta 1979.