franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Spor zaradi kritike

Piše: R.K.

Čas objave:
29.08.2023 08:15

Med vikendom so policisti obravnavali več postopkov, nekateri izmed njih pa so se končali z nasiljem.

Vklenili so 16-letnico in 20-letnika, slednjega nato pridržali. Brežiški policisti so v Kapelah v noči iz petka na soboto obravnavali 20-letnega »znanca« iz Brezine, ki naj bi s pestmi večkrat udaril enega od gostov. Policisti so ga izsledili in vklenili ter zaradi nadaljevanja kršitve v opitem stanju zanj odredili pridržanje. Med postopkom se je kršitelja oklenila 16-letnica in tako želela preprečiti policistom, da bi ga odpeljali v pridržanje. Policisti so tudi zoper njo uporabili prisilna sredstva in jo za kratek čas vklenili, da so lahko 20-letnika odpeljali na hladno. Za 16-letnico bodo uvedli postopek o prekršku, za 20-letnika pa se bodo o ustreznem ukrepu odločili glede na stopnjo poškodb oškodovanca, ki ga je udaril.

Nadalje so morali posredovati še v sporu med 38-letnikom iz okolice Brežic in 17-letnikom iz okolice Novega mesta. 38-letnik je policistom prijavil 17-letnika, ki naj bi ga udaril v glavo. Med postopkom se 38-letnik ni pomiril in je skočil v 17-letnika. Da so lahko izpeljali postopek, so ga za krate čas vklenili. Oba se morata sedaj izjasniti o dogajanju, saj bo od tega odvisno ali bosta dobila plačilni nalog zaradi pretepa in neupoštevanja policistovih ukazov ali pa bo 17-letnik kazensko ovaden zaradi povzročitve lahkih telesnih poškodb, 38-letnik pa zaradi groženj.

Pridržali opitega 79-letnika

Novomeški policisti so v soboto opoldne posredovali zaradi prašičev, ki so zašli v sosedov vinograd in poškodovali nekaj deset trt. Med pogovorom z lastnikom vinograda in lastnikom prašičev s policisti se vidno opiti lastnik prašičev ni hotel pomiriti in upoštevati ukazov policistov, zato so ga vklenili in odpeljali v pridržanje do iztreznitve.

Zaradi kritik opravljenega dela ji je zadal zaušnico

Črnomaljski policisti so v soboto popoldne posredovali v sporu v okolici Črnomlja. Sprla sta se 35-letnica iz Črnomlja in 30-letnik iz Kanižarice. Slednji je pri ženski izvajal sanacijska dela, pri čemer stranka ni bila zadovoljna s kvaliteto opravljenih del. Na višku spora je 30-letnik svoji stranki primazal zaušnico, tako da je morala iskati zdravniško pomoč. Zoper 30-letnika so uvedli postopek o prekršku.

Uporabili telesno silo zoper dva kršitelja

Policisti iz Šentjerneja so v soboto zvečer dobili prijavo o vozniku štirikolesnika, ki se je vozil po zaprtem območju javne prireditve v Šentjerneju in ni upošteval navodil in odredb varnostnikov. Policisti so na kraju zalotili 35-letnika in njegovega mladoletnega sina. 35-letnik naj bi ob tem varnostnikom grozil. Med postopkov je 35-letnik iz Mihovice žalil enega od varnostnikov, kar je slednjega tako razjezilo, da je skočil vanj in ga vrgel po tleh. Policisti so morali uporabiti telesno silo in lisice, da so ju spravili narazen in pomirili situacijo. Postopek so nadaljevali na policijski postaji.

35-letnik je nakazal, da bo zaradi telesnih poškodb kazensko ovadil 52-letnega varnostnika, slednji pa 35-letnika zaradi groženj. Policisti so 35-letniku takoj napisali plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja, sledijo pa še ukrepi zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in neupoštevanja varnostnikov po zakonu o zasebnem varovanju.

Glasno glasbo je prekinila šele grožnja z izklopom elektrike

Trebanjski policisti so v noči iz sobote na nedeljo posredovali v okolici Trebnjega, kjer je 30-letnica praznovala rojstni dan. Zabava z glasno glasbo se je nadaljevala pozno v noč, kar je vznejevoljilo okolico, ker niso mogli spati. Nekaj pred drugo uro zjutraj (nedelja) so bili policisti na kraju zabave. Obisk ni zalegel za dolgo, saj je 43-letni sorodnik slavljenke z glasnim predvajanjem glasbe nadaljeval takoj po njihovem odhodu. Opiti prisotni niso upoštevali ukazov policistov in niso želeli zmanjšati hrupa, zato so policisti odredili, da se jim začasno odklopi elektrika. Slednje je zadostovalo, da so glasbo čez nekaj minut prekinili, policisti pa preklicali dežurnega električarja, ki je bil že obveščen o odredbi za izklop elektrike. 40-letniku bodo napisali plačilni nalog.