zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Novo mesto

Šentjernejski policisti zasegli 88 kilogramov konoplje

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
12.03.2021 09:52

Policisti PP Šentjernej so zaradi suma posesti nezakonitega orožja pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na območju Litije, kjer neprijavljen biva osumljenec.

V stanovanjski hiši se je ob prihodu policistov nahajal 39-letni moški z območja PU Ljubljana, kateremu so zasegli revolver z vstavljenimi šestimi naboji, ki ga je imel pri sebi, in
še dodatnih 59 nabojev. Med postopkom so v hiši in v okolici bližnjega gospodarskega objekta zaznali močan vonj po konoplji. V nadaljevanju so na podlagi ugotovitev o lastništvu objekta in odredbe sodišča zagotovili prisotnost 29-letnega lastnika z območja Brežic in opravili hišno preiskavo. Našli in zasegli so večje število zavojev s posušenimi rastlinskimi delci s sumom na prepovedano konopljo, v skupni teži nekaj manj kot 88 kilogramov.

zasežena-konoplja
Šentjernejski policisti zasegli 88 kilogramov konoplje
PU Novo mesto

V gospodarskem objektu so odkrili prirejen prostor za gojenje prepovedane konoplje in zasegli še 127 sadik in opremo za gojenje. Zaradi suma, da je bil dovod električne energije v prirejen prostor speljan mimo števca za odmero porabe električne energije, so na kraj poklicali uslužbenca elektro podjetja, ki je potrdil domnevo, da gre za sum tatvine električne energije.

zasežena-konoplja
Šentjernejski policisti zasegli 88 kilogramov konoplje
PU Novo mesto

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so odvzeli prostost 39-letnemu in 29-letnemu osumljencu kaznivih dejanj tatvine in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Med preiskavo so ugotovili, da je 29-letni osumljenec kupil stanovanjsko hišo z namenom, da bo tam prideloval in gojil večjo količino prepovedane konoplje z namenom preprodaje. S prodajo zasežene konoplje bi na črnem trgu zaslužil več kot 300.000 evrov. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju za oba osumljenca odredil pripor.