petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Kronika

Prometna nesreča s smrtnim izidom

Piše: R.K./PU Novo mesto

Čas objave:
28.07.2018 09:55

Danes okoli ene ure zjutraj se je na avtocesti med Dobruško vasjo in Smednikom, pri kraju Grmovlje, občina Škocjan, zgodila prometna nesreča.

Voznik kombiniranega vozila je zapeljal v osebi, ki sta stali na cesti ob okvarjenem avtomobilu. V nesreči je ena oseba umrla, ena pa je hudo poškodovana. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto in PGE Krško so zavarovali kraj prometne nesreče, usmerjali promet, nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe, razsvetlili kraj in počistili cestišče. Delavci DARS-a so postavili cestno signalizacijo.

V zadnjem tednu dni ja na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto to že druga prometna nesreča s smrtnim izidom, ki sta jih povzročila voznika tovornih vozil. 

Policisti ponovno pozivajo voznike k previdnosti in doslednemu upoštevanju cestno prometnih pravil. Na vseh cestah naj upoštevajo veljavne omejitve hitrosti, prilagodijo hitrost vožnje (gneča na cesti, stanje vozišča...) in vozijo na primerni varnostni razdalji.